- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Taxa auto va fi returnată doar celor care nu au datorii la taxele locale. Vezi situaţia lugojenilor!

Mondial [1]

 taxeProprietarii de maşini care au de încasat bani de la stat de pe urma diferenţei din taxa auto îşi vor primi banii doar dacă nu au alte datorii.

taxeProprietarii de maşini care au de încasat bani de la stat de pe urma diferenţei din taxa auto îşi vor primi banii doar dacă nu au alte datorii. Asta pentru că statul îşi va opri automat taxele şi impozitele neachitate.

Conform legii privind noua taxă auto, proprietarii de maşini care consideră că taxa auto plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din noul sistem de calcul pot cere statului să le înapoieze diferenţa.

La Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Lugoj un număr de 8.580 de persoane nu şi-au plătit taxele, amenzile sau impozitele pentru anul 2011 sau pentru ani anteriori. Dintre acestea 8.076 sunt persoane fizice şi 504 firme. Oricare dintre aceste persoane va dori înapoierea diferenţei de la taxa veche, va primi doar o parte din bani, după ce autorităţile îşi vor încasa automat sumele restante.

Contribuabilul poate solicita restituirea diferenţei de taxă plătită, prin depunerea unei cereri de restituire la autoritatea fiscală. Cererea va fi soluţionată în 45 zile de la înregistrare, iar în situaţia în care sunt necesare informaţii suplimentare, acest termen este prelungit.

Legea privind noua taxa auto a fost publicata marţi, 10 ianuarie, în Monitorul Oficial. Modalitatea de aplicare a legii va fi stabilită prin Normele metodologice de aplicare, acestea urmând să fie elaborate în termen de 15 zile, calculate de la momentul publicării legii (10 ianuarie 2012).