Ultima oră

Tatăl lui Irinel Columbeanu, fost demnitar comunist, s-a pocăit. Ce spune un pastor român din America despre „Mister C.”

Tatăl lui Irinel Columbeanu, fostul demnitar comunist Ion Columbeanu, a devenit creștin neoprotestant după ce a fost botezat, în 20 iulie, la Biserica Buna Vestire din București. Columbeanu și-a mărturisit mai demult această intenție, dar acum, prin botez, și-a mărturisit public credința. Irinel Columbeanu nu a participat la botezul tatălui său.

MondialAnunțul privind botezul lui Ion Columbeanu (primul din dreapta – foto: barzilaiendan.wordpress.com) a fost făcut, pe blogul personal, de Daniel Brânzei, un pastor român plecat în America.

„La București, în biserica baptistă păstorită de fratele Taloș Vasile, a avut loc botezul câtorva persoane, printre care și domnul Ion Columbeanu. În virtutea legăturilor cu organizația Christian Aid din Ohio, la botez au fost prezenți David Troyer, Viorel Clintoc (păstor la biserica română baptistă din Akron, Oh), Elena și Cornel Mânza, Viorel Ursache și alți angajați ai lui Christian Aid din România”, a anunțat pastorul Daniel Brânzei pe blogul personal.

De altfel, anunțul privind botezul nou testamental al lui Ion Columbeanu a fost făcut public tot de Daniel Brânzei.

„Mister „C“ își va schimba curând identitatea lui eternă. Va îmbrăca o haină nouă, neprihănită, ca a unui om fără trecut, dar cu un viitor extraordinar. Se va coborî în apă și va ieși de acolo prin poarta învierii Domnului Isus. Va fi un om nou. Nici cu cel vechi nu-mi era rușine. Cu cel nou însă mă voi lăuda în fața tuturor”, anunța pastorul Daniel Brânzei pe blogul personal.

Tot pe blog, pastorul a explicat de unde de unde vine „Mister C”, pseudonimul lui Columbeanu senior. Potrivit pastorului Brânzei, în perioada comunistă, în care era demnitar comunist Ion Columbeanu, o fundație americană care aducea ajutoare în România întâmpina greutăți foarte mari din cauză că „tot ce venea din occidentul american era suspectat de sabotaj sau spionaj și privit prin lentilele groase ale suspiciunii”.

„După câteva uși închise sau trântite în nas, Viorel (n.r. reprezentant al fundației) a dat de un ,,om“. L-am numit de atunci conspirativ ,,Mister C“ ca să nu-i facem cumva rău în atmosfera aceea de teroare supravegheată. A fost primul demnitar de stat care a remarcat absurdul situației: ,,Bine, dar voi vreți să ne ajutați! Cum de nu și-au dat oamenii ăștia seama?“ Din clipa aceea, ca prin miracol, toate problemele au încetat să mai fie probleme. Telefoanele au început să zbârnie, ușile să se deschidă, hârtiile să fie semnate în mare viteză și ajutorul să intre în România ca pe o nevăzută, dar binevoitoare „bandă rulantă”, povestește Daniel Brânzei. Pastorul mai povestește că de atunci „tovarășul C” rezolva tot ce era nevoie, demonstrându-se puterea pe care o are.

Daniel Brânzei a mai povestit că Ion Columbeanu nu a solicitat nimic în schimbul serviciilor sale.

„Era doar fericit că săracii din România se pot bucura de bruma de alimente pe care le puteau primi lunar din USA”, a mai arătat Daniel Brânzei. De atunci, între  reprezentanții fundației americane și familia Columbeanu s-a creat o relație de prietenie, americanii ducându-l pe Ion Columbeanu, pe soția acestuia și pe Irinel într-o vizită în SUA.

„Pe mister C. l-am vizitat cu regularitate ori de câte ori m-am dus prin București. Christian Aid for Romania lucra acum pe față și cantitatea de ajutor crescuse considerabil. Îmi aduc aminte că, într-una din primele vizite, familia C. ne-a dus, pe Daniela și pe mine, la Clubul Diplomaților care era pe malul lacului Herăstrău (…)Ne-am întâlnit altădată la un foarte luxos hotel de pe Calea Victoriei. Erau vremurile de ,,după“ revoluție și hotelul plesnea de mulțimea demnitarilor de stat, noi și vechi. Când l-am urmat înăuntru, am observat uimit cum mai toți se opresc din conversații, se înclină înaintea lui și-a spun: ,,Tot respectul, excelență“. M-am simțit dintr-o dată și mic și mare. Eram cu dânsul, dar nu ca dânsul și … nimeni nu s-a uitat la mine”, mai povestește pastorul român din America pe blogul său.

Împrietenindu-se cu mister C, americanii pe care Columbeanu i-a ajutat să aducă ajutoare în țară au ajuns să discute cu fostul demnitar comunist și probleme de credință. Astfel, fiind bolnav, Columbeanu l-a chemat pe pastoral Brânzei să se roage pentru el, iar acum Ion Columbeanu a devenit frate de credință cu aceia pe care, în calitate de demnitar al regimului comunist, i-a ajutat să aducă în România ajutoare umanitare.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE