"> Talent! Hip-hopperul Ar`Ma pune Lugojul pe harta muzicii de gen | Redesteptarea

Talent! Hip-hopperul Ar`Ma pune Lugojul pe harta muzicii de gen

 Talent! Hip-hopperul Ar`Ma pune Lugojul pe harta muzicii de gen

Lugojul nu duce lipsă de oa­meni talentați, iar gene­ra­ția tânără vine puternic din urmă, dornică de afirmare. La doar 19 ani, Armando Constantin a făcut primii pași în cariera hip-hop. În anii adolescenței sau i­mediat după terminarea liceului, majoritatea tinerilor își gă­sesc cu greu drumul, co­che­tând cu diverse do­me­nii de interes, până în mo­mentul în care descoperă ceea ce le place și li se potrivește cu adevărat.

Cu toate acestea, există oameni pentru care pasiunea pentru un anumit domeniu ia naș­tere încă din frageda copi­­lărie. Tânărul Armando Con­stantin, alias Ar`Ma când este pe scenă, și-a dat seama că muzica este ceea ce iubește cel mai mult încă de acum 10 ani, pe când era doar un copil. Pasionat de rimele inspirate din viața de zi cu zi, Ar`Ma și-a îndreptat pașii spre hip-hop. Lugo­jean­ul a lansat până în pre­zent atât piese solo, cât și alături de trupa Smoke Flow, formată acum trei ani, din care mai fac parte și Skull­boy (DJ) și Grimm (voce). Mesajul tinerilor este simplu și concis: ”Am oameni de bază cu care încă fac artă/ Scurt și la obiect punem Lugojul pe hartă”. Cei trei membri ai trupei sunt în același timp și producători, dar și ingineri de sunet.

”Am învățat să facem to­tul singuri, din lipsă de studiouri”, explică Ar`Ma.

Ar`Ma, alături de Smoke Flow, dar și de alți tineri artiști la fel de pasio­nați, Ciosa, TeoXLR și Si­mina Belia, au pus pe pi­cioare proiectul Hip Hop Lu­goj, prin care vor să des­copere și alți lugojeni ta­len­tați.

”Hip Hop Lugoj este ca o casă de discuri, un proiect pe care l-am reluat la în­ce­pu­tul anului 2019. Noi avem ca obiectiv principal să căutăm artiști lugojeni pe care să îi promovăm, in­diferent de genul muzical pe care l-au ales”, spune Ar­mand Con­stan­tin – Ar`Ma.

Dovadă că trăim în vre­muri moderne, Ar`Ma spune că ținta lui nu este ca muzica sa să apară pe suport CD, ci preferă promovarea în me­diul online, unde este mult mai ușor să ajungă la pu­bli­cul său.

Toate materialele artistului, solo sau împreună cu trupa, se găsesc pe plat­forma YouTube, accesând Hip Hop Lugoj. Armand Con­stantin are și o pagină de Facebook denumită simplu – Ar`Ma, unde toți cei care îl urmăresc pot afla noutăți despre concerte și spec­ta­co­lele viitoare la care artistul va participa.

”Cea mai recentă piesă a mea este în colaborare cu Simina Belia și se numește <<Prin foc și prin ploi>>. A fost lansată în luna no­iem­brie 2019. De asemenea, tot în 2019, în decurs de două luni am lansat un material intitulat <<Câteva vorbe>>, care cuprinde 6 piese solo, în colaborare cu membri pro­iec­tului Hip Hop Lugoj”, adaugă Armand Constantin.

Planurile de viitor ale tână­ru­lui lugojean sunt legate tot de muzică. Acesta își dorește să lanseze piese noi alături de colegii din trupa Smoke Flow și să descopere tot­o­da­tă și alți artiști talentați din urbea de Timiș.

Fanii Ar`Ma l-au putut asculta pe artist, alături de membrii Hip Hop Lugoj, începând cu ora 22.45, la spectacolul de Re­ve­lion 2020 organizat în aer liber de Primăria Mu­ni­ci­piu­lui Lugoj, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Lu­goj.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *