Ultima oră

Tablouri pe tricouri! Cum a transformat o lugojeancă un hobby pentru artă într-o afacere de succes

Lorena a început să realizeze obiecte personalizate de mână după ce a realizat că nu-şi permite o anume bijuterie pe care şi-o dorea foarte mult. După ce s-a documentat, a realizat că poate obţine acelaşi rezultat cu puţină muncă

MondialPasiunea pentru obiectele făcute de mână a fost transformată de o lugojeancă într-o afacere profitabilă, tânăra de doar 23 de ani realizând adevărate tablouri pe tricouri, căni sau alte obiecte pentru fanii obiectelor hand-made din ţară sau străinătate. Lorena a început să realizeze obiecte personalizate după ce a realizat că nu-şi permite o anumită bijuterie pe care şi-o dorea foarte mult. După ce s-a documentat, a realizat că poate obţine acelaşi rezultat cu puţină muncă și acasă.

De aici până la ideea unei afaceri a fost doar un pas, aşa că tânăra s-a pus pe treabă şi a început să lucreze la mai multe genuri de obiecte hand-made, cum sunt tricourile, pe care desenează mesaje, personaje sau orice doreşte clientul. Munca nu este una uşoară, însă rezultatele sunt de fiecare dată peste aşteptările celor care plasează o comandă.

„Prima chestie care îmi vine în gând şi care pot spune că am trăit-o pe <<propria-mi piele>> este <<Dreams do come true>> (Visele devin realitate, tr.). Totul a început iniţial dintr-o joacă. Mi-am dorit un colier pe care la vremea respectivă nu mi-l permiteam, am ajuns acasă, m-am documentat cu cele necesare pentru a-l confecţiona şi uite aşa a luat naştere întreaga poveste”, povesteşte Lorena Tipei.

tablouri pe tricouri handmade lugoj lorena tipei artist talent afacere hobby cani produse personalizate foto 2015Realizarea unui tricou la comandă poate părea o joacă de copii, însă este o muncă serioasă, care implică tehnică, multă răbdare şi îndemânare. Pentru fiecare tricou, clientul poate alege culoarea, modelul şi ce să fie desenat pe acesta, deși de multe ori Lorena primește doar o idee, de la care singură realizează pictura care crede că se potrivește și, până acum, nu a dat greș niciodată. O comandă poate fi onorată în câteva zile, dar câteodată tânăra lugojeancă primeşte atâtea comenzi încât cel mai devreme un tricou poate fi expediat în cel puţin câteva săptămâni.

„Atunci când încep să realizez un tricou, este ca şi când aş picta un mic tablou, un tablou care te defineşte, pe care îl porţi pe tine şi prin care încerci să transmiţi un mesaj. Tricourile sunt pictate cu culori de calitate, speciale pentru textile, care rezistă la spălat, recomandarea mea fiind ca ele să fie spălate la o temperatură mică, aproximativ 30 de grade, astfel păstrându-se prospeţimea culorii. În general tricourile sunt făcute la comandă, mai ales cele cu ilustraţii care sunt unicate. Tricourile sunt realizate doar de mine, de aceea datorită numărului mare de comenzi, unele comenzi le pot onora doar în termen de două săptămâni”, mai spune Lorena.

Până acum, comenzile au curs şi curg în continuare pentru tricourile, cănile, paharele sau cutiile de daruri pe care tânăra din Lugoj le realizează. Preţurile sunt şi ele accesibile, având în vedere că produsul final este de fiecare dată unicat şi de foarte bună calitate.

„Realizez cam tot ce ţine de industria hand-made, care încetul cu încetul a început să fie apreciată şi la noi în ţară. Realizez căni, sticle personalizate, pahare, mărturii, cutii de daruri, invitaţii şi alte decoraţiuni pentru nunţi, botezuri, baby shower. Preţurile pentru un tricou sunt între 40 şi 60 de lei, decente cred eu pentru munca depusă, între două şi cinci ore la un model. Pot avea şi 60 de comenzi pe lună. Dacă cineva vrea să facă un cadou inedit cuiva, îl pot ajuta”, a mai adăugat tânăra artistă.

tablouri pe tricouri handmade lugoj lorena tipei artist talent afacere hobby cani produse personalizate foto 2015 (5)Afacerea Lorenei se transformă încet, dar sigur într-un job cu normă întreagă, planurile de viitor pentru magazinul ei, care deocamdată constă într-o pagină de Facebook, fiind de dezvoltare a ceea ce face acum chiar şi într-un magazin în care clientul să poată intra şi interacţiona direct cu artistul pentru realizarea produsului.

„Dacă ar fi doar o afacere, aş lucra doar pentru profit şi asta ar însemna să fac un lucru robotic. Dacă ar fi doar hobby, aş lucra doar pentru relaxare, dacă ar fi un simplu moft, ar fi o chestie trecătoare. E o combinaţie între cele trei elemente. În primul rând un hobby pentru că sunt create cu drag, ambiţia unui moft pentru a nu renunţa şi nu în ultimul rând profitul este un feedback pentru calitatea şi utilitatea produselor mele”, a concluzionat Lorena Tipei.

La profitul financiar se adaugă şi cel nevăzut, spiritual, mesajele pe care tânăra le primeşte în fiecare zi de la clienţii ei fiind, spune aceasta, la fel de importante sau chiar mai însemnate decât preţul pe care cumpărătorii îl plătesc pentru produsele comandate. Puteţi admira mai multe creații din portofoliul Lorenei pe pagina de Facebook Handmade by Lady Blue, acolo unde puteţi plasa şi comenzi sau cere mai multe informaţii despre lumea obiectelor făcute cu două mâini, răbdare şi mult suflet.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE