Ultima oră

Tablete grafice bune – criterii de cumpărare şi recomandări de produs

MondialTableta grafică este gadgetul care a adus tehnologia digitală cel mai aproape de arta tradiţională. Această inovaţie a tehnicii a fost îmbrăţişată rapid de pasionaţi şi profesionişti din domeniile artei desenului, fotografiei, proiectării, arhitecturii şi, evident, graficii. Comenzile repetate şi greoaie ale mouse-ului pentru cele mai diverse mişcări de creaţie artistică au fost înlocuite cu acţiunea unui pix digital, la fel de îndemânatic ca un creion pe hârtie. Majoritatea utilizatorilor tabletei grafice anunţă un interval de 1-2 săptămâni de acomodare cu acest dispozitiv, după care mânuirea ei devine firească. Prezenţa sau absenţa ecranului împarte tabletele grafice în două mari categorii. Tehnica pe care o folosesc este împrumutată de la touchpad-ul de laptop, cu o serie de funcţii suplimentare. În cele ce urmează îţi prezentăm principalele caracteristici ale acestor produse, în funcţie de domeniile în care vor fi folosite.

Tabletă grafică fără ecran

Tableta grafică fără ecran nu este un gadget descoperit în zilele noastre, existenţa ei datând încă din anii 1960. Aceasta presupune existenţa unui dispozitiv electronic cu display, la care se conectează pentru a putea urmări activitatea. Între avantajele utilizării unei tablete grafice ataşate la un alt display amintim faptul că, în timpul lucrului, mâna nu mai acoperă o porţiune din lucrarea pe care o creezi sau asupra căreia intervii. Un alt avantaj ţine de domeniul fotografiei şi graficii digitale, în care contează fiecare nuanţă a culorilor. Astfel, dacă ai un monitor bine calibrat, cu culori fidele, vei putea să-ţi retuşezi creaţiile pentru a fi bune de tipar în orice condiţii. Perioada de acomodare pentru coordonarea mâinii care lucrează pe o anumită suprafaţă cu imaginea apărută pe un alt display poate fi de mai lungă durată, însă odată deprinsă prin exerciţii repetate, activitatea va fi executată mult mai uşor.

Recomandare: Wacom Intuos ONE Small CTL-472

Unul dintre liderii producătorilor de tablete grafice este compania Wacom, ale căror produse le regăseşti într-o ofertă generoasă la F64. Wacom Intuos ONE Small CTL-472 este ideală pentru schiţe, desene sau editare foto-video. Este disponibilă în culorile negru şi roşu, are o rezoluţie de 2540 lpi, interfaţă USB şi utilizare prin sistemele de operare Windows 7 şi următoarele, OS X 10.10 şi versiuni ulterioare. Lipsa bateriei face ca utilizarea creionului să fie foarte uşoară şi confortabilă, iar viteza de citire de 133 pps este una mai mult decât decentă. Designul modern şi compact recomandă produsul pentru un transport uşor la cursuri, în atelier, la birou, pe teren sau în orice alt loc este nevoie de creativitate digitală.

Tabletă grafică cu ecran

Cele mai performante tablete au ecrane cu rezoluţii superioare şi o acurateţe a culorilor mult peste monitoarele obişnuite. Dacă au şi computer încorporat, atunci nu mai este nevoie de un alt gadget pentru a o utiliza. Mulţimea de funcţii pe care le oferă ridică mult preţul de achiziţie, însă acesta se regăseşte în calitatea produselor. Practic, tableta înlocuieşte cu precizie planşa de hârtie pe care eşti obişnuit să desenezi, doar că în locul creionului cu cărbune foloseşti un pen ce funcţionează pe baza câmpului electromagnetic. Sensibilitatea tuşelor poate fi controlată, în funcţie de dotările tabletei, după gradul de înclinare a creionului sau după presiunea pe care o aplici în timpul utilizării.

Recomandare: Wacom MobileStudio Pro 13″

Cu o capacitate de stocare de 128 GB, Wacom MobileStudio Pro 13″ este un veritabil studio de creaţie portabil. Ecranul de 13.3 inch (33.8 cm), cu rezoluţie WQHD (2560 x 1440), este suficient pentru orice producţie 2D, 3D sau CAD. În pachet se regăseşte şi Wacom Pro Pen 2, o unealtă sensibilă, de mare precizie, cu receptivitate la orice comandă.

Preţurile tabletelor grafice variază în funcţie de complexitatea utilizării, variantele de buget fiind accesibile pentru începători, iar cele de top oferind tot ce şi-ar putea dori un creator sau editor specialist în materie de grafică.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE