Ultima oră

Sute de social-democrați la lansarea candidaților PSD Timiș în campania electorală pentru alegerile locale (P)

Sute de social-democrați au participat, sâmbătă, la lansarea candidaților PSD Timiș în campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie. Evenimentul a avut loc în sala Filarmonicii „Banatul” și s-a bucurat și de prezența a trei miniștri ai Guvernului Ponta: Rovana Plumb, Mihai Tudose si Eugen Teodorovici.

Primul care a luat cuvântul în fața membrilor PSD Timiș a fost candidatul partidului la Primăria Lugoj și primarul în funcție al municipiului, Francisc Boldea. Acesta i-a asigurat pe cei prezenți că alegerile în Lugoj sunt ca și câștigate, PSD fiind ultimul partid în adevăratul sens al cuvântului rămas în această localitate, deoarece restul s-au transformat în „asociații familiale”.

„E o perioadă foarte grea la Lugoj, a mai rămas un singur partid PSD. Restul s-au tranformat în asociații politice familiale. O să fiu mai explicit. La liberali, președinte la seniori este domnul Ambruș. Președinte la juniori este copilul domnului Ambruș. La partidul domnului Geoană, copilul e președinte la partid, tata e candidat de primar și mama e peste tot. La Partidul Mișcarea Populară, Corneanu cel mic e președinte la partid, Corneanu cel mare conduce partidul. La partidul M10, mama e șefă la cei mari, fata e șefă la cei mici. La UDMR nu pot să spun așa că nu are copii candidatul la primărie. Sunt zece candidați la Lugoj, să le dea Dumnezeu sănătate la toți. Noi, însă, cei care suntem aici, suntem fața partidului. Suntem cei care ar trebui să începem o luptă și trebuie să fim entuziasmați de la început. Nu merităm să câștigăm dacă avem în noi forța pozitivă prin care să fim siguri că o să câștigăm. Nu pe mine vă cer să mă ajutați. Vă rog frumos să îl ajutăm toți pe Bîrsășteanu. Ar trebui să sărim toți în ajutorul lui, cu un program de la periferie la centru, prin care putem câștiga Timișoara. Avem marea șansă să câștige și Sorin Grindeanu și noi. (…) Eu sper, dacă Dumnezeu ne ajută, să ne întâlnim după 5 iunie tot aici în sală și să putem spune că ne-am făcut datoria toți. Merităm acest lucru pentru că față de ceilalți suntem multe clase peste ei”, a spus Boldea.

La rândul lui, Florin Bîrsășteanu, candidatul PSD la Primăria Timișoara a afirmat că municipiul reședință de județ a devenit o glumă în restul țării din cauza conducerii actualului primar, Nicolae Robu, iar acest lucru trebuie să se schimbe după 5 iunie.

„De ce candidez? Sunt realizat material, familial, dar sufăr. Am suferit că nu e bine în țara mea. Nu am vrut niciodată să plec din țară și am avut oferte. Mi-am propus că aici trebuie să fac ceva ca să ne fie bine tuturor. Am găsit în PSD oameni care gândeau la fel ca mine. Am vrut să fac echipă cu ei ca să ne facem viața mai bună. Democrația înseamnă vot! În 5 iunie vom ajunge la momentul alegerilor. În 5 iunie îl vom schimba pe actualul primar. Și eu l-am votat pe Robu, am crezut într-un proiect comun, dar regret enorm. Noi l-am pus primar, noi o să-l schimbăm. Pentru că noi ne uităm la oameni, el se uită la palmieri, la vaporașe, la metrou, astea sunt jucăriile lui. Am fost în zonele periferice și Timișoara e murdară. Cum câștigăm alegerile? Vom câștiga pentru că ne dorim sincer o administrație mai puternică, și asta vor și mii și mii de timișoreni… își doresc schimbarea! Noi suntem pregătiți să conducem orașul într-un mod onest și eficient, fără cultul personalității”, a afirmat Bîrsășteanu.

Ultimul care a luat cuvântul a fost președintele PSD Timiș și candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

„Guvernul Ponta a fost probabil cel mai bun guvern al țării de după Revoluție. Un guvern care a mărit pensii, a plătit zecile de miliarde pe care foști guvernanți le-au luat de la organismele internaționale. Am avut cea mai mare creștere din Europa. E datoria noastră să venim cât mai repede la putere pentru că noi am fost de partea bună a istoriei. (…) Nu a fost neapărat o muncă de convingere (n.r. – să fie convins de colegi să candideze la CJ Timiș), cât o bătălie la mine în minte dacă să continui alături de prietenii mei din Guvernul Ponta sau să revin acasă. A fost ceva care a făcut declicul: faptul că în Timiș cei care au fost de partea lui Boc se ascund sub o altă siglă, faptul că acum acești oameni vin și candidează ascunși sub sigla PNL. Acum ei vin în fața timișorenilor și timișenilor să ne ceară încrederea. Noi nu o să-i lăsăm și cu toată echipa PSD trebuie să câștigăm alegerile. Împreună spre viitor nu e doar un slogan de campanie, ci e garanția faptului că PSD și echipa PSD va face ceea ce promite. Suntem oameni serioși, suntem oameni care de fiecare dată când promitem ceva și facem. Vă rog și cei care candidați să promiteți lucruri realizabile, să ridicați ștacheta cât mai sus pentru că împreună vom reuși”, a punctat Grindeanu.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

CLOSE
CLOSE