- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Sute de lugojeni au ieşit la un marş de comemorare a victimelor de la Clubul „Colectiv” din Capitală

Mondial [1]Peste 300 de lugojeni au fost prezenţi miercuri seară pe străzile oraşului, într-un prim marş de comemorare a victimelor incendiului de la Clubul „Colectiv” din Capitală.

Participanţii, în mare majoritate tineri, s-au adunat mai întâi pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor. Într-o atmosferă de reculegere, aceştia au format o cruce din lumânări, ca ultim omagiu simbolic pentru cei 32 de morţi, cât numără la această oră bilanţul dezastrului de la Clubul „Colectiv”.

Coloana a plecat după ora 19 pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor – Podul de Fier – Primăria Municipiului Lugoj – Universitatea Europeană Drăgan – Podul de Beton şi retur pe malul Timişului, spre Casa de Cultură. Pe bannere se putea citi „Corupţia ucide”, „Jos sistemul” şi „Alegeri anticipate”.

Au fost expuse şi pancarte cu mesaje de shimbare a actualei clase politice. Pe una dintre acestea scria: „Tre’ să ne gândim ce facem în continuare, miroase a sărăcie şi a foamete mare. Pot prezice viitorul: vor trăi bine deputaţii şi va suferi poporul!”

Pe traseu, participanţii la comemorare au făcut un popas în faţa Bisericii cu două turnuri „Adormirea Maicii Domnului”, unde au rostit în cor o rugăciune pentru cei care au pierit în flăcări la Clubul „Colectiv”. Pe parcursul deplasării, coloana a fost precedată de o maşină a Poliţiei.

În mare parte, manifestanţii au traversat oraşul în tăcere, dar din când în când s-a scandat „Corupţia ucide”, „Jos hoţii”, „Jos ciorditorii”. Vineri, la Lugoj este programată o nouă acţiune de comemorare a victimelor de la „Colectiv”, în rezonanţă cu alte acţiuni similare care se vor desfăşura în ţară.