Ultima oră

Supă Ramen

MondialIngrediente (2 porții)

  • 200 g burtă de porc fără piele
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 legătură legume pentru supă
  • 1 cățel de usturoi
  • 20 g ghimbir
  • 1 baton scorțişoară
  • 1 anason stelat
  • 1 lămâie verde
  • 4-6 linguri sos de soia alb
  • 1 ou
  • 150 g tăiței Ramen
  • 1 ceapă verde
  • 1 morcov
  • 200 g Pak Choi
  • 50 g mazăre Mangetout
  • 1 lingură miere
r

Preparare

Burta de porc se taie orizontal, aproape până la capăt, se desface, se condimentează cu sare, se rulează bine și se înfășoară cu ață de bucătărie. Legumele pentru supă se curăță, se spală și se taie în bucăți mari. Cățelul de usturoi se curăță și se taie în jumătate. Ghimbirul se curăță de coajă și se taie felii. Ingredientele pregătite se introduc în 2 litri de apă, într-o oală, și se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ 2 ore.

Se scoate carnea din supă, lichidul se strecoară printr-o sită fină, într-o altă oală, se adaugă scorțișoara și anasonul și se mai lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. Supa se condimentează cu sucul de lămâie verde și sos de soia. Oul se fierbe moale, în apă fierbinte, aproximativ 7 minute.

Între timp, se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie în rondele fine, iar morcovii se curăță și se taie pe diagonală în felii subțiri. Pak Choi se curăță, se spală, se lasă să se scurgă și se taie pe lungime, în jumătăți sau sferturi. Mazărea Mangetout se curăță, se spală și se lasă să se scurgă.

Se curăță oul fiert. Legumele se fierb în supa fierbinte aproximativ 3 minute. Se încălzesc 2 linguri de sos de soia și mierea într-o tigaie mică. Carnea se prăjește în acestea și se menține caldă.

Supa, legumele și tăițeii se pun în castronașe, carnea se taie felii subțiri, oul se taie pe jumătate și se introduce împreună cu carnea în supe. Se presară cu praz.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE