Ultima oră

Supă grecească cu spanac, ou și lămâie

MondialIngrediente (4 porții)

  • 750 ml supă de pui sau de legume cu conținut scăzut de sare
  • 3 cepe verzi
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 300 g spanac congelat, decongelat și scurs
  • 0.5 linguriță oregano uscat
  • 140 g orez cu bobul lung, fiert
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 ou mare
  • 2 albușuri de ou
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Preparare

Se amestecă 60 ml de supă cu ceapa verde feliată subțire și usturoiul într-o oală. Se fierb pe foc mediu 2 minute sau până se înmoaie ceapa verde.

Se adaugă supa rămasă în oală, împreună cu spanacul și oregano și se dă în clocot. Se reduce focul, se acoperă și se fierbe 3-4 minute sau până se înmoaie spanacul.

Se adaugă orezul, coaja și sucul de lămâie, se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se fierbe supa încet.

Se bat încet oul și albușurile într-un castron termorezistent, apoi se adaugă 125 ml din supă. Se toarnă amestecul de ou în supa care fierbe, amestecând constant ca să se formeze „zdrențe“ de ou.

Se servește imediat.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*