Ultima oră

Supă cremă de usturoi

MondialIngrediente (4 porții)

  • 100 ml smântână
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 6 căpăţâni de usturoi
  • 1-2 ţelină
  • 1 linguriță cimbru
  • sare
  • piper

Preparare

Se curăţă cartofii, ceapa, ţelina şi usturoiul. Se pun la fiert în 2 litri de apă, împreună cu cimbrul şi sarea.

Când legumele s-au fiert bine, se adaugă usturoiul şi se lasă să fiarbă cam 6-7 minute.

Usturoiul se ţine la fiert mai mult timp, pentru ca aroma lui să devină discretă.

Trei sferturi din smântâna se dizolvă cu zeamă din oală.

Supa împreună cu legumele fierte se pasează foarte bine cu un blender, iar când se transformă în cremă, se adaugă smântâna.

Se pune în boluri, asezonată cu o linguriţă de smântână, câţiva stropi de ulei de măsline, ardei roşu dulce şi piper măcinat pe deasupra. Se serveşte cu pâine prăjită.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*