Ultima oră

Supă cremă de dovleac și roșii

Ingrediente
1 kg dovleac (cântărit după ce s-a curățat de sâmburi și coajă; am folosit dovleac plăcintar)
1 conservă roșii (de 425 ml)
1 ceapă
3 căței usturoi
50 ml vin alb sec
400 ml supă de pui
1 fir cimbru
1 vârf linguriță nucșoară măcinată
1 lingură unt
1 lingură ulei
sare, piper
Pentru servire
semințe de dovleac (ușor prăjite)
ulei din semințe de dovleac
rondele de cârnați sau crenvurști
Porții: 5

Preparare
În uleiul încins se călește ceapa tocată mărunt până se înmoaie bine de tot. Se adaugă usturoiul strivit și se mai călește 1 minut.

Se adaugă roșiile strivite cu furculița și se călesc încă 5 minute.

Puteți folosi și roșii proaspete în locul celor din conservă, le veți da pe răzătoare, dar timpul de fierbere va fi mai mare de 5 minute; le fierbeți până scad un pic și ajung la consistența unui sos.
Se stinge cu vin și se lasă să dea câteva clocote, doar până nu mai simțiți miros de alcool venind din oală.

Se adaugă dovleacul tăiat cuburi mai mici, cimbrul, nucșoară și supă de pui. Se adaugă sare și piper negru măcinat după gust. Se aduce la fierbere și se fierbe cu capac timp de 15 minute.

După acest timp se verifică să fie bine fiert dovleacul.
Se scoate cimbrul din oală și restul se mixează în blender până aveți un piure fin (cca 1 minut). Se drege de sare. Se adaugă untul și se mai mixează scurt.

Se servește caldă, presărată cu semințe de dovleac prăjite și stropită cu 1 linguriță ulei de dovleac. În locul crutoanelor de pâine, dacă doriți carne, puteți adăuga rondele de cârnați sau crenvurști fierți.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE