- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Supă caldă de roșii și ardei

Mondial [1]Ingrediente (6 porții)

Pentru ornat:

Preparare

Se încălzește cuptorul la 180°C. Se taie bagheta în două şi fiecare jumătate se taie în felii groase de 3,5 cm, dar nu complet, lăsând feliile atașate de bază. Se desfac feliile și se unge fiecare felie cu un strat subțire de pesto, apoi se strâng la loc. Se învelește pâinea în folie de aluminiu și se lasă deoparte.

Se încinge uleiul într-o cratiță. Se adaugă ceapa și usturoiul și se prăjesc ușor 5 minute sau până când se înmoaie, dar nu se rumenesc. Se adaugă ardeiul și se mai prăjesc 5 minute, amestecând din când în când. Se toarnă supa de legume și se ia de pe foc.

Se pune pâinea în cuptor timp de 15 minute. Între timp, supa se pasează într-un robot de bucătărie până se uniformizează. Se pune supa înapoi în cratiță, se adaugă roşiile pasate, cimbrul, scorțișoara și zahărul. Se încălzește supa încet fără să fiarbă. Se adaugă sare și piper după gust.

Se toarnă supa în boluri calde și se ornează fiecare porție cu o lingură de brânză Făgăraș și un fir de busuioc. Se servește cu pâine pesto fierbinte.