Ultima oră

Sunt curios unde va ajunge Lugojul după încă patru ani de guvernare PSD

MondialDupă trădări, care au generat eșecuri, liberalul Ioan Ambruș nu mai are chef de candidaturi la primărie, dar are o speranță în tinerii ce vin din urmă. Care acum par mult mai valoroși decât oamenii vechi din partid, ce nu au făcut nimic pentru a câștiga voturile lugojenilor.

– Domnule Ioan Ambruș, a mai trecut din amă­ră­ciu­nea alegerilor și a re­zul­ta­tului?
– Odată cu zilele se scurge și o­trava din noi, încet lu­cru­rile intră în normal. Ur­mea­ză o analiză asupra ale­ge­ri­lor și vom vedea de ce am ob­ținut un rezultat atât de slab.
– Ați vorbit la un moment dat de trădări în in­te­rio­rul partidului, de o serie de inadvertențe. La ce ați fă­cut referire?
– În primul rând trebuie să le mulțumim celor care ne-au votat și au fost alături de noi până la final. Ce nu a funcționat bine se leagă de a­numite greșeli de or­ga­ni­zare, o implicare prea mică a unor colegi, lucruri care vor fi analizate și rezolvate într-o ședință de birou.
– ”Spărgătorul” PNL Lu­goj pare a fi fost Claudiu Bu­ciu, care este creditat cu dispariția voturilor ce în mod normal veneau spre formațiunea dvs. A fost el cel care a avut o con­­tribuție la scorul slab în­­registrat?
– Dacă tragem o linie o­biectiv și ne uităm pe cifre, multe dintre voturile noas­tre s-au dus spre el și spre independenți. Nu că Buciu ar fi fost ceva deosebit. Da­că ne uităm în spate, ve­dem că PSD a avut mai me­reu spre 9 consilieri, ceea ce și acum s-a întâmplat. A fost o greșeală masivă în ceea ce pri­vește oamenii noștri din sec­ția de votare, cum am or­ga­nizat acest lucru, au fost contestații și altfel am ră­mas fără aceștia. Am fost des­coperiți în multe zone ale orașului, au fost forma­țiuni care au intrat doar pen­tru că au avut 10 voturi în plus, Martinescu a intrat cum a intrat, voturi anulate, toate acestea ne-au tras în jos. Dacă aveam 100 de vo­turi în plus, PNL mai avea doi consilieri pe liste. Însă PNL a avut un recul și la Bu­curești, nu doar la Lugoj, semn că o serie de oameni din partid, nemulțumiți de fap­tul că nu mai sunt pe liste au fost într-un non­com­bat total și au disipat vo­tu­ri­le. În plus, pe partea stângă nu există niciun altfel de combatanți, când pe partea dreap­tă au fost inde­pen­den­ții, proveniți din PNL sau PDL și alții care au împărțit voturile.
– Asta înseamnă că mai mult ați pierdut în urma fu­ziunii cu PDL?
– Probabil că voi deranja pe multă lume, dar contribuția lor a fost minimă, doar trei – patru membri fiind im­pli­cați real în aceste alegeri. Ceea ce duce la o altă dis­cu­ție. Dacă mergeam pe PNL-ul clasic probabil că aveam mai multe voturi.
– PNL Lugoj trebuia să fie principala voce a opoziției în mandatul ce urmează. Mai poate fi ea, în urma a­ces­tui rezultat dezas­tru­os?
– Noi de mai bine de doi ani suntem principala și singura voce din opoziție de până acum. Cu siguranță vom fi singurii și pe viitor, cei care au venit ca independenți nu au experiență, cu excepția lui Martinescu și poate pu­tem vorbi pe aceeași voce. Intrarea independenților în consiliu poate să încline balanța într-o parte și alta, cei de la PMP sunt la fel de neexperimentați, astfel că va fi o bătălie inegală, cu a­vantaj mare pentru PSD.
– Prezența scăzută la vot a contribuit la rezultatul obținut?
– PSD se bazează mereu pe a­celași electorat. Se știu vâr­stele, nu apar surprize și ei au venit la vot. De la 15.000 de vo­turi în sus, orice vot venea spre noi. Păcat că nu s-a înțeles că a fost doar un tur de scrutin, dar în orice postură primarul era același. Poate aveam mai mulți consilieri.
– Va exista o colaborare cu primarul Francisc Boldea, dat fiind faptul că în cam­pa­nie mereu ați fost aso­ciați drept colaboratori?
– Obligațiile unor consilieri sunt de a face ceva pentru orașul lor, iar atunci când două partide votează la fel o fac pentru oraș, nu pentru Bol­dea sau Ambruș. Sun­tem doi politicieni vechi, care de multe ori ne-am în­crucișat în politica locală, de aceea a apărut ideea res­pec­tivă. Nu există nici o co­la­borare pe line politică, fie­ca­re ne vom susține ideile ce le avem. Însă, dacă este o idee pentru binele lu­go­je­ni­lor cred că ambele for­ma­țiuni vom vota la fel.
– Ce va urma pentru ca­rie­ra politică a lui Ioan Amb­ruș. Peste patru ani Bol­dea se va retrage?
– Mă gândesc că la peste 70 de ani nu mai ai nici o șansă în politică, dar poate la realizările pe care le are mai merită încă un mandat. Sunt curios unde va ajunge Lu­go­jul după încă patru ani de gu­vernare PSD. A fost a doua can­di­da­tură a mea, una împotriva lui Mar­ti­nes­cu și alta îm­po­triva lui Bol­dea, dar această po­veste a candidaturii mele pentru primărie se oprește aici. În situația în care voi ră­mâne pre­ședinte, după a­le­geri lo­ca­le în cadrul par­ti­du­lui, pen­tru a clarifica pon­derea fie­cărui partid din a­ceastă frăție PNL-PDL, cred că trebuie să ne lăsăm pe mâna ti­nerilor, care să câștige ex­periență. Eu nu sunt așa in­sis­tent ca Boldea, care abia a treia oară a câș­tigat.
Tot ce am gândit a fost pentru Lu­goj, nu pentru interesul nos­tru, venim din mediul de a­fa­ceri știm ce trebuie să fa­cem. Trebuie să ne axăm pe tineri, pentru că atunci când 100 de tineri sunt alături de tine la ora 2 noaptea, în ciu­da rezul­ta­tu­lui dezastruos, ei merită în­cre­derea pe vii­tor.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE