Ultima oră

Sufleu de țelină, broccoli și șuncă

MondialIngrediente (4 porții)

  • 200 g șuncă
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan ras
  • 0.25 l lapte
  • 1 ţelină
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură griș
  • 2 ouă
  • 1 buchețel broccoli
  • sare
  • piper
a

Preparare

Broccoli se spală și se desface în buchețele cât mai mici.

Țelina se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se pune la fiert în apă cu sare, împreună cu broccoli. Când sunt fierte se pun într-un blender până când se obţine un piure dens.

Se amestecă făina cu laptele și cu untul topit. Se adaugă peste piureul de legume. Se încorporează treptat șunca tăiată cubulețe, parmezanul ras, grișul și gălbenușurile.

Albușurile se bat spumă și se încorporează și ele, amestecându-se prin răsturnare. Pentru a se obține un sufleu cât mai spumos, nu trebuie să se amestece cu mixerul.

Se toarnă compoziția în boluri termorezistente, unse cu unt și tapetate cu pesmet.

Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 20 minute.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE