Ultima oră

Ștrudel unguresc

Ingrediente:

Făină albă calitate superioară 550 g
Lapte 450 ml
Unt 125 g, să fie moale, la temperatura camerei
Drojdie proaspătă 25 g sau 1 lingură drojdie uscată
Ouă 2 buc, +1 ou pentru uns deasupra
Zahar 10 linguri, + 10 linguri pentru umpluturi
Mac uscat 200 g
Nuci măcinate 250 g

Mod de preparare:

Încălziți puțin 200 ml de lapte (aveți grijă să nu fie fierbinte!) și îl amestecați cu drojdia și 1 lingură de zahăr.

Turnați acest amestec peste făina din bol și lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă. Adăugați untul moale, 2 ouă, 9 linguri de zahar și începeți să frământați aluatul până se încorporează făina. Apoi îl scoateți pe masă presărată cu făină și frământați-l cam 3-5 minute să se uniformizeze textura, dacă mai este nevoie adăugați făina.

Împărțiți aluatul în 4 bucăți și lăsați-l să se odihnească 10 minute. În acest timp pregătim umpluturile: – macul îl măcinați bine și amestecați cu 5 linguri de zahăr, jumate de pahar de lapte (125ml) – până devine o compoziție groasă și umedă. Nuca măcinată se amestecă cu 5 linguri de zahăr și jumătate de pahar de lapte (125ml). Amestecați și dacă mai trebuie adăugați lapte până aveți umplutura densă și umedă, dar nu lichidă să curgă!

Întindeți din fiecare bila de aluat câte o foaie dreptunghiulara, 1/3 din foaie o lăsați puțin mai groasă. Fiecare umplutură este pentru 2 foi de aluat, deci puneți câte jumate din cantitate. Întindeți bine pe toată suprafața foii și o presați ușor cu lingura. Rulați strâns.

La fel faceți restul aluatului. Ungeți ruladele cu un ou bătut și lăsați 20-30 minute să se odihnească, în acest timp puneți cuptorul la încălzit, la 200 grade. Se coc la 180 gr cam 30 minute chiar 45 în funcție de cuptor.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE