- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Străzile Lugojului, luminate de lampioanele elevilor de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”

Mondial [1]An de an, copiii care învață la secția germană a Şcolii Gimnaziale ”Anişoara Odeanu” din Lugoj respectă o frumoasă tradiție prin care reușesc să cunoască obiceiurile etnicilor germani. Însoțiți de cadrele didactice, cei mici au participat duminică, 11 noiembrie, la procesiunea prin care îl celebrează pe Sfântul Martin.

Manifestarea a început la ceas de seară, de la ora 17. Mai întâi, cei mici au participat la slujba organizată la Biserica Romano-Catolică, unde au aflat mai multe despre legenda Sfântului Martin. Se spune că acesta părăseşte armata la vârsta de 18 ani şi îşi dedică viaţa preoţiei.

Ridică mănăstiri și înfăptuiește minuni, dar dorește să ducă o viață simplă. Martin se ascundea de oameni, ducând o viață de pustnic, dar ei obișnuiau să îl caute cu torțe aprinse, spre a-i aduce mulțumire.

Tradiția s-a păstrat până în zilele noastre, iar elevii, ținând în mâini lampioane aprinse, unele confecționate chiar de ei, au pornit pe străzile municipiului pentru a-l găsi pe Sfântul Martin. Copiilor li s-au alăturat și câțiva cetățeni ai orașului.

Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Biserica Romano-Catolică din Lugoj, cu sprijinul Poliției Rutiere și Poliției Locale Lugoj.