Ultima oră

Retete culinare

Pui în stil Roman

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui si 2 aripioare 1 ardei gras roșu, 1 ardei galben 90 g prosciutto 3 căței de usturoi pisați 200 g roșii tocate 130 ml vin alb 150 ml [...]

25 ianuarie 2018 // 0 Comments

Ciorbă de borboane

Borboane este denumirea folosită de sașii din Ardeal pentru agrișe. Dacă găina este bătrână, obiceiul este să pui în apa în care fierbe o linguriţă de inox, sau [...]

18 ianuarie 2018 // 0 Comments

Supă grecească cu spanac, ou și lămâie

Ingrediente (4 porții) 750 ml supă de pui sau de legume cu conținut scăzut de sare 3 cepe verzi 3 căței de usturoi, zdrobiți 300 g spanac congelat, decongelat și [...]

11 ianuarie 2018 // 0 Comments

Chec cu portocale și cacao

Ingrediente:  100 g ciocolată neagră 100 g coajă de portocale confiată 2 bucăți ouă 125 g zahar 125 g unt 150 g făină 1 plic praf de copt 1 ceașcă unt pentru [...]

29 decembrie 2017 // 0 Comments

Ruladă de pui cu legume

Rulada de pui cu legume poate reprezenta atât un aperitiv colorat și gustos pentru o masă festivă, cât şi un înlocuitor sănătos al mezelurilor din comerţ, în [...]

22 decembrie 2017 // 0 Comments

Ruladă de cașcaval

Ingrediente 100 gr unt 3 linguri de făină pline cu vârf 500 ml lapte 5 ouă 1 linguriță sare 350 gr cașcaval Mod de preparare Untul îl punem la topit [...]

9 decembrie 2017 // 0 Comments

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Ziua Naţională a României de pe 1 Decembrie ne face să ne simţim mai patrioţi, chiar şi în bucătărie. Iată un exemplu de reţetă culinară tradiţională [...]

29 noiembrie 2017 // 0 Comments

Plăcintă țărănească cu varză

Ingrediente: • 800 gr varză dulce, tocată mărunt și călită în puțin ulei • o lingură cu pesmet • două ouă • 300 gr făină • 250 ml apă • o [...]

23 noiembrie 2017 // 0 Comments

Mâncare de crumpi cu carne

Ingrediente: 1 kg de carne de porc; 1 pahar de untură; 1 pahar de smântână; 2-3 linguri de făină; 1 ceapă; 2 kg de cartofi; 250 g de slănină; boia, piper, sare; [...]

19 noiembrie 2017 // 0 Comments

1 2 3 4 5 18