Ultima oră

Retete culinare

Supă de roșii

Ingrediente (4 porții) 1 kg roșii 2 morcovi 2 ardei grași boia de ardei iute pătrunjel proaspăt smântână sare Preparare Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se [...]

3 ianuarie 2019 // 0 Comments

Plăcintă haiducească

Ingrediente (10 porții) 300 ml lapte 500 g aluat foitaj 200 g ficat de vită sau de porc 200 g carne tocată de vită 2-3 linguri pesmet 2 căței de usturoi 3-4 linguri [...]

13 decembrie 2018 // 0 Comments

Chifle picante cu șuncă

Ingrediente (18 bucăți) 500 g făină 0.5 cub drojdie proaspătă (= 21 g) 0.5 linguriţă zahăr 60 g chorizo iute 60 g şuncă de Parma 50 g unt moale 2 linguriţe sare 2 [...]

6 decembrie 2018 // 0 Comments

Prăjitură cu urdă și caise

Ingrediente (20 porții) Pentru aluat: 200 g unt 250 g făină 5 linguri smântână 1 praf sare 1 lingură ulei pentru tavă Pentru umplutură: 400 g urdă 2 ouă 7 linguri [...]

29 noiembrie 2018 // 0 Comments

Zacuscă de vinete cu boia

Ingrediente (12 porții) 30 ml ulei 4 vinete 4 ardei grași 2 cepe 2 roșii boia de ardei dulce sare piper Preparare Se coc vinetele și ardeii. Se decojesc și se lasă la [...]

22 noiembrie 2018 // 0 Comments

Supă caldă de roșii și ardei

Ingrediente (6 porții) 1 baghetă 3 linguri pesto 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă tăiată bucăți mari 1 cățel de usturoi tocat 675 g ardei gras roșu [...]

15 noiembrie 2018 // 0 Comments

Sufleu de țelină, broccoli și șuncă

Ingrediente (4 porții) 200 g șuncă 50 g unt 50 g parmezan ras 0.25 l lapte 1 ţelină 1 lingură făină 1 lingură griș 2 ouă 1 buchețel broccoli sare piper Preparare [...]

8 noiembrie 2018 // 0 Comments

Negresă cu nuci

Ingrediente (12 porții) 300 g făină 300 g unt 400 g zahăr 50 g cacao 200 ml lapte 300 g ciocolată 4 ouă miez de nucă alune Preparare Se pun într-o cratiță: laptele, [...]

25 octombrie 2018 // 0 Comments

1 2 3 4 5 23