- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Știi de ele? În Municipiul Lugoj există deschise patru Centre de Permanență

Mondial [1]

Unitățile de Primiri Urgențe sunt de regulă sufocate de pacienți, însă o parte dintre cei care se prezintă la acest compartiment nu reprezintă cazuri grave.

Pentru a decongestiona fluxul de pacienți care vin la acest com­par­timent, există centrele de per­­manență.

Acestea func­țio­nea­ză în afara programului de lucru al cabi­ne­te­lor medicale in­di­vi­dua­le, în regim de cameră de gardă, iar de serviciile acestora pot beneficia atât persoanele asi­gurate cât și cele neasigurate.

La Lugoj există patru centre de per­manență unde cetățenii municipiului se pot adresa atunci când au o urgență, se confruntă cu crize biliare, stări de anxietate, probleme lombare, simptome aso­ciate virozelor, alergii sau pentru un EKG.

Totodată, la cen­tru pot veni și persoanele care ur­mează un tratament prescris de me­dic, injecții sau perfuzii. Ser­vi­ciile oferite de centrele de permanentă sunt gratuite, iar de regulă timpul de aștepare este mult mai mic decât la com­partimentul de pri­miri urgențe din cadrul spitalului.

Programul de func­țio­nare al centrelor de per­ma­nen­ță este de luni până vineri între orele 20-8, iar sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale func­țio­nează în regim de 24 de ore.

Centrul Medical Dr. Dejica este situat pe strada Dimitrie Can­temir, nr. 10. Cei interesați pot solicita mai multe informații la numărul de telefon 0256/358997.

Un alt centru de permanență se află pe strada Anișoara Odeanu, nr. 6. Pacienții se pot adresa Centrului Medical Dr. Lina la numărul de telefon 0256/328811.

Lugojenii pot merge și la Centrul de Permanență Fix III Lugoj care este situat pe str. Țesătorilor, nr. 16B. Numărul de telefon al unității este 0256/352424. Pentru cei care locuiesc în partea cealaltă a orașului, există Cabinetul me­dical dr. Lupulescu, aflat pe str. Timișorii, la nr. 57.

Lugojenii pot solicita mai multe informații la numărul de telefon 0256/356558.

De regulă, la sfârșitul săptă­mâ­nii se prezintă la centre cei mai mulți pacienți, aproximativ cinci per­soane pe zi vin pentru consultații.

De luni până vineri media celor care solicită asistență medicală este de circa două persoane pe seară.