Ultima oră

Știai că eșecul sau victoria unui pariu sportiv este influențată decisiv de mecanismele psihologice ale pariorului?

Mondial

Modul de funcționare al minții noastre ne influențează în mod subtil deciziile și alegerile pe care le facem, pe toate planurile vieții. Ideile preconcepute, șabloanele noastre de gândire și automatismele psihologice, au un impact uriaș asupra modului în care ne raportăm la noi înșine, la cei din jur, și la viața în general. Acel fler sau intuiție pe care o simțim înainte de a plasa sau nu, un anumit pariu, este departe de a fi ceva total arbitrar, având în spate o întreagă schemă psihologică, construită pe experiențele noastre anterioare și pe influențele subliminale venite din exterior.

Cunoașterea aprofundată a domeniului în care vrei “să-ți încerci norocul”, te ajută să-ți estimezi șansele de câștig, însă, într-un domeniu precum cel al pariurilor sportive, preferința subiectivă pentru o anumită echipă, încrederea și entuziasmul, bruiază, cel mai adesea, gândirea pur rațională. În acest context, ar fi interesant, să vedem care sunt câteva dintre paradoxurile mintii umane, care influențează în mod decisiv eșecul sau victoria pariului tău.

Iată 3 dintre cele mai fascinante mecanisme psihologice din spatele pariului sportiv:

#1. Euforia conduce la riscuri nejustificate

Un aspect de care e foarte bine să ți cont înainte de a plasa un pariu, e starea psihică și dispoziția în care te afli. Autocontrolul emoțional, joacă un rol extrem de important în a-ți cumpăta entuziasmul sau supărarea în urma câștigului sau a pierderii. Un clișeu al pariorilor este tendința acestora de a risca tot ceea ce au câștigat, în momentele de euforie. Entuziasmul din urma câștigului duce la asumarea unor riscuri nejustificate, care inevitabil duc la pierderi mai mari decât miza inițială. Cea mai bună recomandare, dacă te afli în această stare de euforie, e să iei o pauză, să te detașezi, pentru a-ți readuce claritatea în gândire. Fii sigur că alegi o agenție de pariuri de încredere, care să-ți ofere seriozitate și servicii calitative. Îți va fi mult mai ușor să te temperezi și să-ți calculezi rațional șansele de câștig, la o agenție precum Betano ,care îți pune la dispoziție toate detaliile și resursele de care ai nevoie. Astfel, vei paria mult mai responsabil și asumat.

#2. Ignorăm informațiile care ne contrazic ideile preconcepute

Pariurile sportive sunt, cel mai adesea, practicate de suporterii anumitor echipe, care în mod subiectiv își susțin jucătorii preferați. Foarte puțini sun cei care reușesc să plaseze un pariu sportiv dintr-o poziție de neutralitate. Așadar, cu toate că îți propui să faci o analiză aprofundată a statisticilor, pronosticul tău va fi influențat în mare parte de afinitatea ta subiectivă. Vei avea în mod clar tendința de a ignora argumentele contra legate de performanța echipei tale preferate.

#3. Lumina naturală crește apetitul pentru risc

Un aspect intrigant legat de influenta mediului asupra modului de funcționare al minții noastre, ține de numărul de ore cu lumina naturală din timpul unei zile. S-a studiat îndelung acest fenomen interesant, și s-a descoperit faptul că în timpul sezonului rece, în care zilele sunt mai scurte, apetitul nostru pentru risc este redus. Pe de altă parte, în zilele lungi de vară, în care beneficiem din plin de lumina naturală a soarelui, tendința de a risca nejustificat crește considerabil. Așadar, tindem să devenim vulnerabili în fața pierderilor masive, în timpul verii, când avem o chemare mult mai puternică spre risc și neprevăzut.

În concluzie, alături de cunoștințele solide din domeniu, de fler și entuziasm, ține cont și de aceste detalii legate de modul de funcționare al minții tale, pentru a paria în mod conștient și responsabil.
   

Sursa imagine: https://www.shutterstock.com/download/confirm/298778030?size=huge_jpg

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE