"> Startul acţiunilor de dezinsecţie în Lugoj, respins în Consiliul Local – Redesteptarea

Startul acţiunilor de dezinsecţie în Lugoj, respins în Consiliul Local

 Startul acţiunilor de dezinsecţie în Lugoj, respins în Consiliul Local

Iniţiativa susţinută de şapte consilieri locali lugojeni de la PNL (Agache, Anghel, Blidariu, Epure), PMP (Cornean, Maşniţă), USR (Brânduşoni), plus independentul Marius Martinescu de a demara o acţiune generalizată de dezinsecţie la nivelul municipiului Lugoj nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi aprobată de către Consiliul Local Lugoj.

Ordinea de zi a şedinţei extraordinare convocate de consilierii opoziţiei pentru marţi, 8 mai, ce a cuprins doar proiectul de hotărâre intitulat “aprobarea acţiunii de dezinsecţie în municipiul Lugoj” nu a fost aprobată de consilierii prezenţi în sală.

Doar şapte consilieri de la PNL, PMP, USR şi independentul Marius Martinescu, dintre cei 18 de faţă (a absentat Mariana Epure) au votat ordinea de zi, număr insuficient, însă, pentru a se putea trece la votarea propriu-zisă a proiectului.

Primarul municipiului, prezent la şedinţă, a considerat proiectul opoziţiei ilegal.

“Proiectul este ilegal. În 16 mai avem licitaţia pentru salubrizarea oraşului care cuprinde şi dezinsecţia şi deratizarea. Dacă se aprobă hotărârea de astăzi, atunci firma de salubrizare care va câştiga licitaţia  nu va mai avea obiect de activitate. În luna martie aţi aprobat deratizarea şi dezinsecţia în caietul de sarcini pentru salubrizarea municipiului. Salubrizarea a fost pusă pe SEAP în urmă cu o lună. Cât de curând se va face dezinsecţie cu avionul. Au fost luate măsuri în oraş şi s-a început cositul ierbii”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

În replică opoziţia a susţinut că este necesară o acţiune etapizată de dezinsecţie, care să înceapă înaintea apariţiei unor probleme la nivelul oraşului, solicitând ca intervenţia să fie făcută de Salprest în baza termenului de prelungire cu 90 de zile a gestionării acestei activităţi, votată în consiliul local, până când se va cunoaşte noul operator de salubritate al Lugojului.

“Licitaţia poate dura mai mult de 90 de zile, poate fi contestată sau firmele poate nu întrunesc condiţiile. Am votat prelungirea cu trei luni a activităţilor gestionate de Salprest. Iar acţionăm când apar probleme! Trebuie să fie un grafic de deratizare de urgenţă, în buget au fost cuprinşi bani pentru deratizare şi dezinsecţie”, a spus consilierul Bogdan Blidariu de la PNL.

Proiectul pentru dezinsecţia municipiului nu avea nici susţinerea financiară necesară, după cum a precizat Dan Ciucu, secretarul municipilui, banii putând fi alocaţi doar în trimestrul III.          

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: