"> Spitalul vrea propria instalație de oxigen! Investiția se ridică la 60.000 de euro – Redesteptarea

Spitalul vrea propria instalație de oxigen! Investiția se ridică la 60.000 de euro

 Spitalul vrea propria instalație de oxigen! Investiția se ridică la 60.000 de euro

După cum se știe, Spitalul Municipal Lugoj a ajuns recent într-o situație riscantă, de a rămâne fără oxigenul indispensabil la ATI și la ventilarea pacienților aflați în stare critică, dar și fără instalația de oxigen.

Pentru a nu se mai repeta acest lucru, dr. Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal, a decis să achiziționeze o stație de oxigen proprie instituției.

”Având în vedere scandalul cu Linde din ultima perioadă, ne-am gândit ca, prin Aso­cia­ția Teodor Andrei, să ne do­tăm cu un generator de oxigen portabil, ca să nu mai folosim acele butelii mici pentru a transporta pacienții de la un pavilion la altul. Acesta va fi un generator cu baterie, o să genereze oxigen și nu va mai comporta costuri suplimentare. Am cerut ofer­te și am consultat și ceilalți manageri de spitale din țară, prin intermediul fo­rumului on line al ma­­n­a­ge­rilor, pentru a vedea ce soluții au găsit cu privire la achiziția și punerea în funcțiune a propriilor stații de generare a oxigenului”, ne-a declarat dr. Erwin Flo­roni. Managerul SML spune că a primit până acum două oferte și ambele se ridică undeva la 60.000 de euro. ”Intenționăm să cerem la următoarea rec­ti­fi­care de buget să fie rupte fonduri din suma destinată RC – repa­rațiilor capitale și să le punem pe aparatură, la in­vestiții, ca să avem stația noastră de generare a oxi­genului. Aștept detalii legate de mentenanță, dar sigur ieșim mai ieftin decât cu oxi­gen cumpărat din altă parte”, precizează Floroni.

Referitor la ”criza oxige­nu­lui” intens mediatizată, Floroni acuză comunicarea defectuoasă dintre Spital și Primărie, fapt care putea duce la consecințe grave.

”Am cerut acei bani pentru oxigen, care s-au aprobat în ședința din 12 august, având în vedere că până în 22 trebuia să plătim furnizorul. Cu mari insistențe ale directorului economic, ni s-au băgat banii în buget la 22 august (n.r. – data limită), la 10 dimineața și nici măcar nu am fost informați că au intrat acești bani. De la ședința de consiliu din 12 august abia în 22, la ora 10, am primit finanțarea”, a declarat managerul spit­a­lului.

Acesta încheie subiectul cu o declarație stupefiantă: ”Din documentațiile și soli­citările trimise în scris la Primărie, la marea majoritate nu primim nici măcar răs­puns”.

Cristian Obeadă

1 Comment

  • ce sa facem , ne tinem respiratia!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: