Ultima oră

Spital Universitar la Lugoj? Liberalii spun că proiectul e realizabil

MondialConferinţa de presă a liberalilor de marţi, 12 aprilie, a fost centrată pe patru probleme, primele două vizând domeniul sănătăţii.

În deschidere, Mariana Epure, preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Lugoj, a anunţat rezulatele complete ale campaniei „PNL are grijjă de sănătatea ta”. Din totalul de 154 de persoane prezentate, 83 şi-au verificat glicemia şi tensiunea arterială, iar restul de 71 s-au prezentat pentru controlul mamar strict. Au fost depistate 11 persoane cu glicemie post-prandială ridicată şi opt persoane hipertensive. Cele 71 de femei care s-au prezentat la controlul mamar au vârste între 22 şi 70 de ani. Şase au fost depistate cu probleme. Cel mai serioase au fost două cazuri cu noduli mamari, care, probabil, necesită operaţie. Au mai fost depistate câte o persoană cu plurichistoză, cu microchiste bilaterale, cu galactoree şi mastodinie.

Spital Universitar la Lugoj – un proiect rezonabil

Tot în domeniul sănpătăţii, liderul liberalilor lugojeni, Ioan Ambruş, a subliniat că „Spitalul Municipal Lugoj este de nivelul Făgetului. La Chirurgie, din câte ştiu, din 25 de paturi avem ocupate doar două, pentru că pacienţii aleg să meargă la Făget. Propunem transformarea Spitalului Municipal din Lugoj în Spital Universitar . La Lugoj, avem deja învăţămînt medical superior, care pregăteşte asistente medicale generaliste (AMG) – cursuri de patru ani şi asistente farma – cursuri de trei ani. Anul acesta avem 250 de studente, la anul vor fi 350, iar peste doi ani – 500. Putem angrena conferenţiarii şi profesorii de la UMF Timişoara care predau la Lugoj să ridice ştacheta Spitalului Municipal, ca să nu mai fim nevoiţi să apelăm la Mako şi la Făget. Cu atragerea cadrelor universitare spre spitalul nostru şi prin reabilitarea acestuia cu fonnduri europene, putem avea un Spital Universitar în oraş. Iar noua conducere a Consiliului Judeţean în mod sigur va fi favorabilă acoperirii cheltuielilor de transport ale acestora”.

”Un Lugoj mai curat”

Prin vocea consilierului Mihai Agache, liberalii au anunţat, sub titulatura „Un Lugoj mai curat”, propunerea lor pentru locurile de afişaj electoral în oraş. În total, vor fi doar 15 panouri de lemn, pe care fiecare candidat are dreptul să lipească un singur afiş de-al său. Panourile vor fi amplasate în locuri vizibile, frecventate de cetăţeni şi unde nu încurcă circulaţia. Locurile de afişaj propuse sunt: Micro I – zona avizierelor (intersecţia Pinilor cu Olari); Micro III – intersecţia Primăverii cu Huniade; Micro IV – zona Pieţei; Micro V – zona parcului, cu intrare de pe str. Dragalina; OMW – parcarea din faţa magazinelor; Tapiei – zona industrială; parcul Bisericii Penticostale; Parcul Prefecturii – zona Alfa şi Omega; Cotu Mic – zona troiţei; Gh. Doja – spital, parcare; cartierul ITL; strada Bocşei – spaţiul verde din faţa parcului; Stadion I –zona Sălii de Sport; Stadion III – zona locurilor de joacă şi Cartierul Ştrand – zona parcului. Panourile urmează să fie păzite de Poliţia locală.

In memoriam Alexandrru Bireescu

Liberalii lugojenii au anunţat, tot prin intermediul consilierului Mihai Agache, că în data de 24 aprilie, vor amplasa o placă memorială la reşedinţa de pe str. Făgetului a fostului primar liberal, dr. Alexandru Bireescu, Placa cinsteşte memoria unuia dintre cei mai destoinici edili şefi ai Lugojului, primar al municipiului Lugoj între anii 1933-1938, mort în temniţa comunistă de la Popa Şapcă în 1953.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Spital Universitar la Lugoj? Liberalii spun că proiectul e realizabil

  1. politia locala mai bine ar pazi si ar urmari pe cei care arunca gunoaie si fac debandaj prin oras,decit sa pazeasca toblourile cu escroci orasului—pentru asta exista politie locala ?

  2. … si marmota invelea ciocoleta !!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE