Ultima oră

Speriate de faliment, Meridian şi Salprest caută bani în comunele din jurul Lugojului

MondialSocietăţile Consiliului Lo­cal, Meridian 22 şi Salprest în­cearcă să găsească surse su­plimentare de venituri pentru a-şi putea menţine ac­tivitatea principală de î­n­treţinere şi gospodărire a o­ra­şului.

Cei doi operatori lo­cali şi-au extins serviciile în a­fa­ra oraşului pentru a face rost de lichidităţi care să com­­penseze pierderile ge­­nerate anual de întâr­zie­rile de plată ale be­ne­ficia­ri­lor, atât persoane fizice, cât şi juridice, dar şi de pre­ţu­rile la servicii care nu a­co­pe­ră în întregime chel­tu­ie­li­le cu consumabilele şi sala­riile.

Situaţia economică gra­vă cu care s-au con­frun­tat în acest an ambele u­ni­tăţi eco­no­mice, când doar ajustarea preţurilor aprobată de mu­ni­cipalitate a salvat în­tre­prin­de­rile de la fali­ment, după ce Meridian 22 a avut un mi­nus de 300.000 de lei, iar Sal­prest de peste 200.000 de lei a determinat con­du­ce­ri­le societăţilor să-şi ofere serviciile şi altor lo­ca­lităţi din zonă.

Cel mai e­locvent e­xemplu este cel al o­peratorului care ges­tio­nea­ză sistemele învechite şi u­za­te de apă-canal ale Lu­go­ju­lui care a reuşit să câştige pentru prima dată un con­tract important, în afara mu­ni­cipiului.

Sute de mii de lei de la Criciova

În 2016, Meridian 22 îşi va putea suplimenta veniturile prin efectuarea lucrărilor de introducere a canalizării într-o comună aflată la 20 de km de Lugoj. Lucrările au început de câteva săp­tă­mâni, iar valoarea con­trac­tu­lui  se ridică la 900.000 de lei.

“Am câştigat un proiect de canalizare pentru co­mu­na Criciova. De asemenea Meridian 22 mai are un pro­iect la o importantă so­cie­ta­te lugojeană aflată pe strada Făgetului, pentru suma de 90.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Meridian 22.

Cu un parc de utilaje destul de restrâns, care nu îi permite încă să participe la licitaţii de mare amploare, Meridian 22 a reuşit să a­tra­gă în 2015 venituri su­pli­men­tare de peste 307.000 lei din operaţiuni de prestări servicii la reţele de can­a­li­zare şi apă, fiind solicitări chiar şi din partea pri­mă­rii­lor din apropierea Lu­go­ju­lui.
“Meridian 22 a executat  50 de comenzi de inter­ven­ţii punctuale la reţele de ca­nalizare cu utilajele din do­tare în Belinţ, Boldur, Bu­ziaş, Coştei, Făget, Gă­voj­dia, Lugojel, Nădrag, Ra­co­viţa”, a transmis condu­ce­rea Meridian. Totuşi aceste lu­crări nu sunt suficiente pen­­tru dezvoltarea so­cie­tă­ţii.

“Banii pe care îi avem din alte lucrări, care nu sunt făcute în Lugoj, ne asigură un flux financiar limitat, dar foarte important, care este folosit pentru menţinerea în funcţiune a parcului de u­ti­la­je, a echipamentelor şi pen­­tru a putea să ne des­fă­şurăm activitatea curentă”, a spus Iosif Groza, mana­ge­rul Meridian 22.

Bani din ridicarea gunoiului

Soluţii similare a găsit şi cea­laltă societate a Con­si­liu­lui Local Lugoj, Salprest, care gestionează activitatea de curăţenie în oraş. “În pre­zent avem contracte de ri­dicare a deşeurilor me­na­jere cu comunele Bârna (şapte sate aparţinătoare), Ba­ra (şapte sate), Boldur (pa­tru sate), Brestovăţ (pa­tru sate), Darova (trei sa­te)”, a spus Mircea Ghera, di­rectorul Salprest. Con­form declaraţiilor con­du­cerii societăţii de salu­bri­za­re, localităţile din afara mu­nicipiului sunt cu plata la zi în ceea ce priveşte ridicarea şi transportarea deşeurilor. Şi într-un caz şi în altul, fără sumele suplimentare, cele două societăţi de gos­po­dărire comunală ar fi în imposibilitatea de a rezista din punct de vedere eco­no­mic.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Speriate de faliment, Meridian şi Salprest caută bani în comunele din jurul Lugojului

  1. Si la Meridian e la fel.E concurs:cine este campionul smenurilor?D-le Groza sper sa da-ti o „prima”la sfarsitul anului.Santeti liderul echipei,doar…

  2. Nu stiu situatia la meridian. La salprest este acelasi director impostor de mai bine de 13 ani. Este un escroc notoriu care nu numai ca nu isi merita salariul dar ar trebui si băgat la brutărie pentru ca isi bate joc de banii contribuabililor. El e gunoierul care e pe pierdere…in rest in toata tara sunt pe profit. A distrus societatea prin furturile si jegmanirea banului public de el si acolotii lui. Firme capusa care iau tot ce e reciclabil si fac milioane din asta!!! Banii ar trebui sa intre in bugetul societatii care nu ar mai fii pe pierdere…dar de unde ar venii grosul banilor??? Dintr o casa de chirpici si vaiuga a facut ditamai casocul…pe banii nostrii!!! La PUSCARIE DLE GHERA!!!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE