Ultima oră

Spectacol cu nume mari la Supercupă! Tricolorii și Informatica Timișoara, premianții serii

MondialLugojul a găzduit marți, 22 august, în prezența a circa 500 de spectatori, un regal fotbalistic de mare nivel, în cadrul evenimentului dedicat Supercupei României la futsal.

În prima parte a programului găzduit de Sala ”IK Ghermănescu”, au intrat pe teren, într-un joc demonstrativ, foștii jucători de marcă ai echipei naționale de fotbal a României, pe de-o parte și foști fotbaliști de succes ai Banatului. În poarta României a stat nimeni altul decât Silviu Lung, care i-a avut coechipieri pe frații Iosif și Ilie Rotariu, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Ion Vlădoiu, Anton Doboș, Aurel Țicleanu, Paul Codrea, Silviu Bălace și lugojeanul Cristian Dancia toți sub îndrumarea de pe banca tehnică a lui Emerich Dembrovschi.

De partea cealaltă au intrat  Călin Frunză (în poartă), Constantin Varga, Ionel Bărbosu, Florin Bătrânu, Octavian Popescu, Sorin Vlaicu, Petre Vlătănescu, Marcel Băban, Adrian Săvoiu, Leontin Doană, Călin Mada, Alin Paleacu, Marius Mureșan, conduși de antrenorul Octavian Roșca.

Dacă în prima repriză ambele tabere au marcat același număr de goluri (3-3), după ce s-au schimbat terenurile, echipa foștilor internaționali Rotariu și Belodedici s-au impus câștigând amicalul cu 7-5. Au înscris pentru națională Vlădoiu de trei ori și Rotariu de patru ori, iar pentru superechipa Banatului au punctat Doană, Paleacu de trei ori și Marius Mureșan. Înaintea startului Supercupei României a fost organizată o licitație caritabilă, fiind oferite tricoul cu numărul 10, neinscripționat al naționalei României și 10 tricouri ale foștilor internaționali Doboș (1000 lei), Lung (500 lei), Munteanu (550 lei), Dancia (100 lei), Belodedici (800 lei), Codrea (500 lei), Vlădoiu (600 lei), Țicleanu (400 lei), Alexa (300 lei), Rotariu (600 lei).

Partea a doua a serii a adus în prim-plan finala Supercupei României dintre Informatica Timișoara (câștigătoarea Cupei României) și Autobergamo Timișoara (campioana națională). Pe parcursul celor două reprize (20 minute repriza) ambele formații au oferit un spectacol de un înalt nivel tehnic.

Toate golurile s-au marcat la o singură poartă, victoria și trofeul revenind fotbaliștilor din Timișoara care au dominat prima repriză, înscriind suficiente goluri care să le asigure succesul.

Chiar dacă și-au revenit în repriza secundă, reușind să recupereze aproape toată diferența de pe marcaj, fiind la un pas să trimită partida în prelungiri, devenii au fost nevoiți să cedeze trofeul în favoarea echipei de pe Bega. Scorul final a fost 4-3 (4-0) pentru Informatica Timișoara.

Au marcat Felipe Oliveira, Savio Valadares și Ștefan Rakic pentru timișoreni, respectiv Cristian Matei, Robert Matei și Alpar Csoma în contul celor de la Autobergamo. Informatica Timișoara s-a bazat pe Roberto Voin, Savio Valadares, Felipo Oliveira, Milos Sinic, Ștefan Rakic, Theodor Lungu, Roberto Apostol, Călin Simion, Laurian Ivașcu, Robert Lupu, Valentin Ilaș și Andre Mogueira. Din echipa de la Deva au făcut parte Vlad Iancu, Cristian Matei, Marian Panzaru, Cristian Obada, Sergiu Tacot, Petrișor Tonița, Darius Savu, Dumitru Stoica Alpar Csoma, Florin Ignat, Ferreira Letra da Costa, Giuliano Kovacs, Andrei Drăgoiu, Robert Matei.

“A fost un eveniment sportiv de excepție și prin faptul că i-am avut la noi pe cei mai buni fotbaliști ai României. Organizarea Supercupei la Lugoj este o onoare pentru oraș, alături de alte evenimente sportive de prin rang care s-au desfășurat anul acesta în municipiul nostru. Pentru fetița lui Iosif Rotariu s-au strâns din încasări, licitație și donații 10.000 de lei”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Premierea a fost făcută de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care i-a avut alături pe primarul Francisc Boldea și Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.        

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE