Ultima oră

Sorbet de mango

Ingrediente:

  • 3 mango bine coapte
  • 50-60 de ml. de zeamă de lămâie (1 lămâie mare sau 2 mai mici sau, și mai sigur, după gust)
  • 100 de grame de zahăr
  • 150 de grame de iaurt grecesc cu 10% grăsime

Preparare:
1. Prima dată, zahărul se pune pe foc într-o crăticioara, împreună cu 1 lingură de zeamă de lămâie (din cantitatea totală) și 60 de ml. de apă. Se fierbe până când zahărul se dizolvă complet apoi se răcește siropul până la temperatura camerei.

2. Mango se taie în jumătăți, evitând sâmburele de mari dimensiuni de la mijloc, apoi se desprinde toată pulpa fructului și se taie în cuburi. Se pun cuburile de mango, iaurtul, siropul de zahăr răcit și zeama de lămâie în blender și se mixează până la obținerea unei creme fine, semifluide.

3. Crema se trece prin sită pentru a îndepărta fibrele atoase conținute de mango, apoi se toarnă în vasul mașinii de înghețată, ținut peste noapte în congelator. Se pornește mașina de înghețată și se procesează crema timp de 15-20 de minute, sau până când se întărește.

Dacă nu aveți mașină de înghețată, turnați crema într-un vas cu capac și dați-l la congelator.

Din 30 în 30 de minute amestecați energic în vas, pentru a sparge cristalele de gheață formate.

Insistați, pentru că un sorbet are mult mai puțină grăsime decât o înghețată obișnuită și gheața se formează mai ușor într-un mediu apos.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE