Ultima oră

Societatea civilă sare în apărarea primarului Boldea! Vezi cine semnează o scrisoare de susţinere şi ce acuze i se aduc lui Ambruş

foto: Florin și Imola

MondialCampania electorală a luat, neoficial, startul, iar reacţiile şi contrareacţiile sunt deja la ordinea zilei. Una dintre acestea este şi o scrisoare pe care săptămânalul Redeşteptarea a primit-o la redacţie şi pe care o punem la dispoziţia dvs pentru analiză, comentarii şi tot ce mai doriţi. Precizăm că nu am intervenit în niciun fel asupra textului original.

Am luat act cu stupoare și suntem profund mâhniți de recentele declaraţii ale preşedintelui PNL Lugoj, cu privire la primarul municipiului Lugoj, domnul Francisc Boldea, susţinute în conferinţa de presă din data de 21.10.2015.

Sintagmele şi ideile domnului Ambruş, transformat în contestatar al edilului şef al Lugojului, dovedesc o lipsă acută de logică şi elementară cunoaştere a mecanismelor democratice, cum ar fi responsabilitatea, reprezentativitatea, respectarea drepturilor omului și a cetățeanului, dreptul liber de a alege și de a fi ales, frizând, pe alocuri, ridicolul. Reamintim domnului lider al PNL Lugoj, că acest proces depinde direct și nemijlocit de votul cetăţenilor urbei, nu de dorinţa unui partid sau altul. E cert că spusele acestuia pun într-o lumină defavorabilă chiar formaţiunea politică hibrid în fruntea căreia se află.

Dincolo de considerentele de ordin strict partinic, care îl dezavantajează net pe liderul actualului PNL, insinuările derogatorii la „o anumită vârstă”, la care „oamenii dau în mintea copiilor”, dincolo de tuşa dezonorantă la adresa celui care le face, sunt ridicole. Ar fi interesant de ştiut care este, cu exactitate, vârsta la care se gândeşte procesomanul domn Ambruş că va trece şi domnia sa de la maturitate la o reînnoită copilărie?

Liderul PNL Lugoj are marota pensionării primarului. Nu e nici legal, nici normal, nici moral. Nu e legal, pentru că un primar în funcţie nu răspunde decât în faţa electoratului său, iar de pensionat se pensionează în condiţiile legii, nu la „recomandările” unuia sau altuia. Nu e normal, pentru că normalitatea presupune, pe baza minimului bun simţ, să sprijini până la capătul mandatului, un om pe care ţi l-ai asumat public drept candidat şi reprezentant de vârf al propriilor tale planuri. Nu e moral, pentru ca în faţa faptelor unui primar care a muncit pentru binele urbei, astăzi cineva să conteste realizările sale.

Francisc Boldea a dovedit că a meritat şi merită încrederea lugojenilor. Primarul Francisc Boldea a dovedit irefutabil că e omul potrivit la locul potrivit. Avem datoria să protejăm un astfel de om, pentru binele nostru, al lugojenilor, nu să cedăm în fața intereselor de partid sau de grup și să ne întoarcem în trecut. Știm cu toții ce au însemnat pentru lugojeni, 12 ani din viața noastră sub un regim PDL-ist, care astăzi îl regăsim în PNL.

Noi, Societatea civilă lugojeană, dezavuăm astfel de practici folosite de unii oameni politici în detrimentul societății civile, societate civilă ce stă la baza democrației și a unui stat de drept.

Noi, semnatarii:

Organizația pentru Protecția Cetațeanului Timiș – O.P.C. TIMIȘ – Vicepreședinte jr. Viorica Vucan

Asociația Persoanelor Defavorizate“O Șansă” Lugoj – Președinte dr. Dorel Ion Țubrea

Asociația Producătorilor Agricoli și Crescătorilor de Animale Timiș – A.P.A.C.A Timiș – Vicepreședinte Valentin Budulan

Asociația Crescătorilor de Porcine din Judetul Timis – Președinte ing. dr. Ioan Cocoș

Asociația Sportiva“ GUN CLUB” Lugoj – Președinte Ronaldo Costa

Asociatia 16-21 Decembrie 1989 Lugoj – Presedinte C.A. Vasile Covaci

Asociația Luptătorilor, Participanților și Arestaților în Revoluție – Lugoj 20 Decembrie 1989 A.L.P.A.R. Lugoj – 20 Dec. 1989 – Președinte Vasile Ioan Indru

Liga Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor din Romania – Europa LDICAR – EUROPA – Presedinte Petru Antoni

Campion European Robert Papp

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

19 Comentarii on Societatea civilă sare în apărarea primarului Boldea! Vezi cine semnează o scrisoare de susţinere şi ce acuze i se aduc lui Ambruş

 1. Iorgovan Nicolae // 26 octombrie 2015 at 22:39 // Răspunde

  Sunt solidar cu colegii mei din societatea civilă și îmi exprim voința de a mă alătura lor.Și eu doresc o societate civilă puternică în Lugoj !!Clubul columbofililor 35/3 LugojMembru al Uniunii Federațiilor din Romania Președinte – Iorgovan Nicolae

 2. rodica cimpoieru // 26 octombrie 2015 at 16:34 // Răspunde

  Deci pe scurt asta e societatea civila? Sa facem un scurt rezumat

  1. Toti de la pozitia 1,5,6,7 sunt sub conducerea celebrului BEDEU
  2. Despre ceilalti nu stiu nimic
  3. Papica cred ca a primit unde sa locuiasca nu??

  Sa ma ierte Dumnezeu daca asta e SOCIETATEA CIVILA din Lugoj cred ca am sa imi fac bagajele cat de curand si am sa o sterg di acest oras.

  Cred ca ar trebui in mare graba sa strangem randurile sa le aratam cu adevarat cati oameni cinstiti in acest oras ar putea reprezenta Societatea civila din lugoj, sa incheiem odata pentru totdeauna cu politicenii astia corupti, avem nevoie de tineri, nu de fosti activisti comunisti care toata viata au furat din bani publici.LUATI ATITUDINE!

 3. Aloo pe cine credeti ca prostiti? Toti astia care au semnat aici sunt la mana lui Balint. Chiar nu va e rusine? Domnule Boldea, va faceti rau singur. Acum v-ați dezvăluit adevaratul statut. Aștia sunt susținătorii dumneavoastră? Chiar atât de jos ați ajuns?

 4. Hațegan Patricia // 25 octombrie 2015 at 17:27 // Răspunde

  Și eu fac parte din societatea civila, poate sa facă parte și fratele meu?

 5. Stimate domn „Sipi”, hai sa nu vorbim de infractiunile create sau reale ale lui Balint, ci sa vorbim de lucruri mult mai importante pentru noi toti , cum ar fi societatea civila care este absenta din pacate in Lugoj. Avem nevoie de o societate civila puternica care trebuie sa lupte cu clasa politica si cu institutiile statului corupta/corupti , nu o societate civila dezbinata ca si pana acum . Aceasta postare este ca reactie pentru cetatenii lugojeni, nu pt dvs care sunt sigura ca faceti parte dintr-o clasa politica sau un corupt dintr-o institutie a statului, care nu are ce sa caute printre noi si la care fac referire mai sus.
  Totodata cer presei sa opreasca postarile celor care -si dau nume fictive si nu pot fi identificati si au drept scop manipularea cetatenilor lugojeni .

 6. Oprean Laurentiu // 25 octombrie 2015 at 16:56 // Răspunde

  Sunt Oprean Laurențiu, cum va permiteți domnilor sa înjositi societatea civila din care toți facem parte?

 7. Străin Dănuț // 25 octombrie 2015 at 16:48 // Răspunde

  Și eu fac parte din societatea civila, vreau sa ajut la dezvoltarea orașului, domnule primar Boldea, va susțin!

 8. Mădălin Bulgarasu // 25 octombrie 2015 at 15:19 // Răspunde

  Sunt Mădălin Bulgarasu, vreau sa fac parte din societatea civila, ne putem auzi pe Facebook.

 9. Și eu sunt membru al societății civile, va rog sa mă contactați pe Facebook.

 10. Vagiunic Cristian // 25 octombrie 2015 at 14:53 // Răspunde

  Sunt Cristian,luptator,am trimis si ziarului Actualitatea mesaj de sustinere pentru societatea civila,totodata dorim sa aratam ca existam.

 11. Vreau sa știu când aveți sentințe, ne auzim pe Facebook. Vreau sa fac parte și eu din societatea civila.

 12. Haideti sa intarim societatea civila. Eu nu îmi ascund numele ca ceilalti care nu sunt cinstiti. Eu vreau sa ajut dezvoltarea orasului

 13. Sunt Lucian Mos și vreau ca politicul sa nu își mai bata joc de noi!! Ne auzim pe facebook.

 14. Sunt Ichim David doresc sa fac si eu parte din socetatea civila,socetatea trebuie sa fie intradevar puternica.Astept sa fiu contactat: 0765******

 15. Sunt Toda Marian , membru la secția de gimnastica , sunt cu voi si eu , sunați mă : 0728 ******

 16. Dle. Dragnea nu vii in Lugoj sa vede-ti ca condamnarea comunismului la ultimul congres nu are efect in PSD LUGOJ .

 17. Toate aceste asociatii sunt in mana lui Bedeu, de aia il sustin pe Boldea. Ma mir ca domnului primar nui ii este rusine cu astfel de sustinere. Prietenia dintre acest personaj si primarul Boldea da de gandit! E o vorba in popor, spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti! Pacat ca acest oras a ajuns sa fie condus de asemenea personaje!

 18. Borosteanu Cristian Stefan // 24 octombrie 2015 at 19:03 // Răspunde

  A reînviat epoca comunismului. S-a dat start la ode adresate tovarășului Boldea.

 19. Chiar ne credeti prosti,dragi tovarasi? Ati ajuns voi,prin aceste „asociatii” mascate si coordonate de un infractor protejatde autoritati si un impostor pe nume Petrica Balint care se lauda l-a pus primar pe Boldea sa reprezintati societatea civila? Pe cine credeti ca prostiti? Poate doar pe membri vostri pe care i-ati imbracat in tricouri rosii inscriptionate cu numele primarului atunci cand l-ati reales.Oricum intre voi si Boldea nu e nicio diferenta!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE