- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Șmecherul care a provocat un accident cu trei morți și a dat vina pe una dintre victime a fost condamnat cu executare  

Mondial [1]Unul din cele mai grave accidente din zona Lugojului, în care au murit trei persoane, a avut loc în urmă cu doi ani la ieșirea din Belinț spre Timișoara. Şoferul unui autoturism în care se aflau şase persoane a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat. Din cei şase ocupanţi ai maşinii, trei au murit, iar trei au fost răniţi. Printre cei care au scăpat cu viaţă este Arpad Karoly, din Săcălaz, prieten cu una dintre victime, Dorian Moldovan, care era și proprietarul mașinii.

Imediat după accident, Arpad Karoly le-a declarat poliţiştilor că la volan se afla tânărul decedat, Dorian Moldovan. Declarațiile mai multor martori din dosar, dar și probele arată că cel care a condus mașina a fost Arpad Karoly. De altfel, imediat după accident, Maria Todor, o supraviețuitoare a teribilului accident a declarat pentru Redeșteptarea că Arpad Karoly minte atunci când spune că nu a condus mașina în momentul impactului. „Nu pot să trăiesc în minciuna asta, nu am putut să las minciuna. Eu nu vreau să ajung prin tribunale cu el, dar m-am gândit că nu pot să las minciuna asta”, declara Maria Todor.

Alcoolemie și viteză de 150 km/h

Mărturia Mariei Todor, a martorilor care au scos victimele din mașină și testul ADN au confirmat că Arpad Karoly este cel care a condus mașina în momentul accidentului. „Din concluziile raportului de expertiză medico-legală – examen ADN – se reține că analiza genetică a urmelor de sânge de pe airbagul lateral din partea șoferului a pus în evidență un profil genetic unic, masculin perfect concordant cu cel al numitului Karolyi Emeric Arpad”, arată unul din documentele de la dosar. Probele adunate cu ocazia procesului au scos la iveală că șoferul avea o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, expertiza realizată în dosar a arătat că în momentul impactului a fost de 150 km/h.

Tânărul acuzat de producerea accidentului a încercat să se apere arătând că la sensul giratoriu de la Coștei, la volan a trecut Dorian Moldovan, iar s-a pus pe bancheta din spate și a ținut-o în brațe pe Adina Todor, dormind până la momentul producerii accidentului. „Având în vedere că victima Todor Adina a decedat este imposibil ca inculpatul să nu fii suferit nicio leziune”, au arăta judecătorii lugojeni care au înlăturat apărarea tânărului și l-au condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Chiar dacă în cazuri similare s-au dat și pedepse cu suspendare, iar cel mai cunoscut caz este al accidentului cu trei morți provocat de Șerban Huidu, judecătorii lugojeni l-au condamnat pe Aroad Karoly Emerich la închisoare cu executare pentru că nu au fost reținute circumstanțe atenuante din cauza alcoolemiei,  a vitezei mari și a atitudinii nesincere a acuzatului din timpul procesului. Sentința judecătorilor lugojeni nu este definitivă, fiind atacată cu apel, la Curtea de Apel Timișoara.