Ultima oră

….. şi Toni, greblă se făcu!

MondialCorupţia care bântuie prin politica neaoşă a devenit un fapt cotidian. Enormitatea s-a banalizat. Nimic nu mai miră. Abuzul de putere, în urma căruia se înregistrează beneficii materiale care îţi taie respiraţia, este mediatizat zilnic. Paradoxal, pe nimeni nu sperie mâna lungă a justiţiei şi mascaţii ei. Se fură în draci, de parcă mesajul luptei anticorupţie trebuie citit în altă cheie, care ar suna cam aşa: Cine-i harnic şi munceşte ori e prost ori nu gândeşte! Se spune că cine nu-şi cunoaşte trecutul, nu poate înţelege prezentul şi desigur, că nu va putea anticipa viitorul. Acceptând această teorie şi mai ales, aplicând-o în practică, pricepi că nimic nu e nou sub soare şi că politicienii din toate timpurile, au fost unelte răului.

Nu vom face o călătorie în istorie până în perioada otomană sau fanariotă, când peşcheşul, ciubucul, ploconul şi alte şpăgi era legiferate şi puse la loc de cinste. Ne vom întoarce în timp, doar cu jumătate de secol. Vă mai aduceţi aminte de ,,Academia de Ştiinţe Politice Ştefan Gheorghiu”, urmaşă a Facultăţii Muncitoreşti a PMR şi a Şcolii Superioare de Ştiinţe Sociale „A. A. Jdanov”, înfiinţată prin decret, în martie 1970? Domeniul de activitate consta în pregătirea cadrelor de conducere a activităţii de partid, social-politice, economice şi a administraţiei de stat. Cu alte cuvinte „Fane Gheorghiu” producea pe bandă rulantă, unelte politice. Absolvenţii, muncitori cu gura, desigur cu înaltă calificare, vegheau cu vigilenţă revoluţionară, la implementarea directivelor partidului condus de vizionarul pantofar. După ’89, uneltele şi-au schimbat doar stăpânul, ele continuând activitatea sub alte doctrine, dar în acelaşi scop. Sub deviza: Noi am construit fabricile şi uzinele pe plai, tot noi le dărâmăm, băieţii veseli din această ţară tristă, s-au apucat gospodăreşte de treabă. N-a mai rămas piatră peste piatră din industria socialistă multilateral dezvoltată.

E drept că acum, în această democraţie largă, ca să nu-i spun lăbărţată, etica şi echitatea au dispărut, iar cine aduce foloase partidului şi implicit lui, personal, urcă mult mai uşor în vârful piramidei. Banul şi puterea de influenţă deschide orice uşă după care se poate afla un fotoliu de primar, ministru sau de alt mare dregător. Când unealta politică ajunge mare sculă, începe să lucreze obiectul muncii. Cam aşa stau lucrurile în capitalismul de cumetrie, şi de la primărie până la preşedenţie, toţi se supun acestei legi nescrise. Regula de aur este: Să nu furi singur! Dacă nu dai zeciuială şi mai legi şi gura boului înjugat la căruţa corupţiei, ca să nu pască şi el măcar puţin din avutul obştesc, te saltă mascaţii la primul cântat al Cocoşilor. Unealta politică lucrează cu sârg pe ogorul mănos al mafiei de partid, instaurată în republică. Primeşte ordine pe care le execută întocmai şi la timp.

Recent, împotriva unui judecător de la Curtea Constituţională, a început urmărirea penală pentru trafic de influenţă şi activităţi incompatibile cu funcţia de la CCR. Toată lumea se întreabă mirată cum este posibil ca un om care ocupă o astfel de funcţie să fie implicat într-un astfel de scandal. Păi, vă spun eu cum a fost posibil. Într-o zi, înaltului funcţionar i-a sunat telefonul. De la celălalt capăt, o voce cunoscută şi autoritară i-a ordonat: ,,Greblează!” Şi Toni, greblă se făcu…

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on ….. şi Toni, greblă se făcu!

  1. Tony Grebla asta este unul care s-a facut revolutionar PSD-ist in 1989 pentru ca avea un dosar penal in cercetare pentru o infractiune, pe bune! Nu facuse vreo politica anticomunista – nici vorba de asa ceva ! Era infractor de drept comun. Dar infractorul tot infractor ramane pana in ziua de azi. Tony Grebla poate fi un model de studiu cum au facut cei mai multi cariera politica dupa 1989 , in realitate ei fiind niste netrebnici, niste oameni de nimic !!!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE