"> Sfinţirea Apei – Aghiasma mică, în Vinerea Luminată de după Paşti – Redeșteptarea

Sfinţirea Apei – Aghiasma mică, în Vinerea Luminată de după Paşti

 Sfinţirea Apei – Aghiasma mică, în Vinerea Luminată de după Paşti

Ca de obicei, în Vinerea Luminată de după Sfintele Paşti, la Lugoj va avea loc slujba de sfinţire a apei – „Aghiasma Mică”.

Evenimentul creştin este programat la Troiţa „Izvorul Tămăduirii” din Cotu Mic, în data de 17 aprilie, de la ora 16.30. Binecuvântarea şi sfinţirea apei vor fi oficiate de către Prea Sfinţitul Paisie Lugojeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, împreună cu un sobor de preoţi şi corul bisericesc.

„Anul acesta, pentru că împlinim şapte ani de la sfinţirea şi inaugurarea troiţei din Cotu Mic, l-am invitat pentru a cânta pricesnele pe preotul Marian Mărcuş, de la Episcopia Caransebeşului”, ne-a declarat consilierul municipal Nicu Bădina, coordonatorul acţiunii.

Manifestările artistice vor fi susţinute de Ansamblul „Lugojana” al Casei de Cultură a Municpiului Lugoj, solista de muzică populară Dana Gruescu şi formaţia Titel Brestoviceanu.

„Conform tradiţiei, se vor împărţi colaci şi lumânări, precum şi peste 1.200 de pachete cu dulciuri şi fructe, pregătite special pentru acest prilej”, mai spune Nicu Bădina. Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii este celebrată de Biserica Ortodoxă Română în prima vineri de după Paşti şi este menită să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor.

Manifestarea este organizată de Protopopiatul Ortodox Lugoj – protopop Ioan Cerbu, Biserica Sf. Ioan Botezătorul – preot paroh Ioan Vărzaru, Primăria Lugoj şi Consiliul Municipal Lugoj.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: