"> Sfaturi utile pentru alegerea căruciorului pentru copii | Redesteptarea

Sfaturi utile pentru alegerea căruciorului pentru copii

 Sfaturi utile pentru alegerea căruciorului pentru copii

Urmează să devii părinte și vrei să achiziționezi un cărucior pentru plimbările zilnice? Prea multe opțiuni și nu știi care e cea potrivită? Să fie varianta 2 în 1, 3 în 1 sau să iei pentru fiecare etapă câte unul? Să alegi unul monocrom sau multicolor? Să aibă culori neutre  ca să-l poți reutiliza și la al doilea copil?

Pentru a nu te afunda și mai tare în necunoscut, iată câteva sfaturi practice de mare folos pentru alegerea căruciorului potrivit!

1.    STABILEȘTE UN BUGET!

Stabilește-ți bugetul și ține cont de acesta! Prețul ales nu trebuie să facă rabat de la calitate, așa că dacă vrei un cărucior durabil, alocă resurse financiare importante. Copilul va crește și asta înseamnă că și căruciorul trebuie să țină pasul cu el. Îți poti alege unul din cărucioarele 3 in 1 care va acoperi cu succes atât perioada de început când copilul doarme mare parte din zi, dar și pe cea în care descoperă, culminând cu cea prin care explorează din plin momentele plimbărilor zilnice.

2.    ALEGE MATERIALE DE CALITATE

Alege materiale rezistente în timp care oferă copilului confort sporit. Pielea lor este foarte fragilă, de aceea materialele trebuie să fie moi, non-abrazive. Bretelele și suportul pentru șezut trebuie să fie prevăzute cu pernuțe de burete. Bara de protecție trebuie să fie moale căci va fi cu siguranță mult molfăită atunci când durerile dentare își vor face de cap.

3.    ASIGURĂ-TE CĂ E UȘOR MANEVRABIL

Gândește-te înainte de achiziție cât și unde va fi utilizat. Fă mici trasee imaginare, având în vedere tipul locuinței tale. Dacă stai într-un apartament din bloc, asigură-te că încape pe ușă și în lift. Nu ar fi tocmai ușor să urci și să cobori cinci etaje pe scări, poate și de câte 2 -3 ori pe zi.

De asemenea, asigură-te că încape în portbagaj și poate fi cu ușurință luat în călătorii. Dacă ai de gând să călătorești des în primii ani de viață ai puiului cu avionul, alege un model acceptat și de companiile aeriene.

4.    ASIGURĂ-TE CĂ E AJUSTABIL ȘI UȘOR

Caută un model care să fie ușor pliabil, chiar și numai cu o mână. Cel mai probabil vei pusă în situații în care strângerea sa va trebui să fie făcută cu viteza luminii, așa că orientează-te către un model care să îți ușureze treaba. Îl vei căra, pliat sau desfăcut, cu și fără copil în el, până la cel puțin 3 ani așa că trebuie ales un model care să nu aibă mai mult de 10 kg.

5.    OPTEAZĂ PENTRU MODELE CU ACCESORII INCLUSE

Un copil, la plimbări și nu numai, are nevoie de multe lucruri.  Ți-ar fi utilă o geantă pe care să o atașezi ușor la căruț în care să pui tot necesarul copilului.

Folositoare este și husa de ploaie care îți va permite să te plimbi indiferent de condițiile meteorologice. Vara, când copilul doarme la aer liber, este necesară o plasă de insecte, iar multe dintre modelele existente pe piață o au inclusă.

Căruciorul este folosit și la cumpărături, iar de mare ajutor își este coșul pe care acesta îl are. Poți pune acolo greutăți, astfel încât manevrarea să se facă la fel de ușor.

6.    ASIGURĂ-TE CĂ E UȘOR DE ÎNTREȚINUT!

Copilul va și mânca în cărucior uneori, așa că fără doar și poate, husele se vor murdări. Încă de la început trebuie să te asiguri că le poți detașa ușor. Verifică recomandările producătorului și vezi dacă trebuie să testezi și să reglezi periodic roțile!

7.    ALEGE UN MODEL COLORAT!

Indiferent dacă este roșu sau albastru, ori verde ca să meargă la ambele genuri, culoarea căruciorului este foarte importantă. Trebuie ca nuanțele avute să fie plăcute estetic și să-i încânte vizual pe cei mici. În funcție de preferințe, îl va decora cu diverse jucării atașate și atârnate pentru ca plimbările să fie savuroase.

Căruțul va fi folosit și iarna și vara, de aceea culoarea trebuie să reziste atât factorului UV cât și fulgilor de zăpadă, fără a se decolora ori păta.

Plimbările cu cel mic vor fi la ordinea zilei, așa că varianta aleasă drept căruț va fi intens folosită. Căruciorul este cu siguranță cel mai utilizat sistem de purtat în primii ani de viață, de aceea alegerea lui trebuie să fie atent studiată și analizată. 

Aruncă o privire pe site-ul www.jucarii-online.eu. Vei găsi cu siguranță căruciorul potrivit familiei tale!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/a37qGy2GC8o

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *