- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Serviciul de Informaţii Externe recrutează personal. Vezi care sunt cerinţele pentru a deveni ofiţer de informaţii

Mondial [1]Serviciul de Informaţii Externe (S.I.E.), a demarat în această perioadă o amplă campanie de recrutare de personal .

Condiţia generală impusă de instituţie, pentru a putea accede la un post în S.I.E, este ca aplicantul să aibe obligatoriu cetăţenie română şi domiciliul stabil în România.

Pentru domeniul operativ sau de analiză strategică, candidaţii trebuie să fie absolvenţi cu diplomă de licenţă ai unei instituţii de învăţământ superior, acreditate.

Pentru o carieră în unele activităţi de suport logistic, administrativ, secretariat, operator calculator şi pază se cer studii liceale.

Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare.

Este obligatoriu ca persoanele care aspiră la o carieră în S.I.E. să nu fi suferit condamnări penale sau să se afle în vizorul autorităţilor române sau internaţionale pentru încălcarea legii.

De asemenea sunt incompatibili, candidaţii care fac parte din organizaţii interzise de lege sau din organizaţii secrete, precum şi cei care sunt consumatori de droguri sau dependenţi de alcool. Aspiranţii la o carieră în S.I.E. trebuie să cunoască foarte bine cel puţin o limbă străină, pe care să o utilizeze în conversaţie, citit şi scris.

De asemenea, să posede aptitudini pentru învăţarea altor limbi străine, în funcţie de necesităţile concrete ale S.I.E.
Constituie un avantaj, cunoaşterea mai multor limbi străine sau a unei limbi rare. Neimplicarea politică reprezintă un principiu de bază al activităţii S.I.E.
În consecinţă, angajaţilor S.I.E. nu li se permite să fie înscrişi în partide, organizaţii politice, sindicale sau să desfăşoare activităţi de natură politică.

Candidaţii trebuie să fie rezistenţi la eforturi fizice şi intelectuale, să corespundă criteriilor medicale stabilite pentru domeniul în care urmează să-şi desfăşoare activitatea.

Pentru domeniul operativ limita maximă este de 35 de ani. Pentru domeniul pază limita maximă este de 30 de ani.

Să posede permis de conducere categoria B. Să aibă cunoştinţe de operare pe calculator.

Angajarea în S.I.E. presupune relocarea în Bucureşti.

Dincolo de cerințele generale, S.I.E. are și o serie de cerințe specifice pentru fiecare dintre domeniile în care angajează.

Potrivit angajatorului, salariul mediu net al ofiţerilor S.I.E. este de aproximativ 3.000 Ron, însă el se modifică odată cu creşterea în grad, funcţie sau complexitatea misiunii.

Cei interesaţi pot aplica direct pe site-ul instituţiei, www.sie.ro .