- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Sergiu Novac, de la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, cel mai bun la un prestigios concurs de matematică

Mondial [1]Cea de-a XXX-a ediție a concursului interjudețean de matematică Traian Lalescu, desfășurată la Colegiul Național ”Decebal” din Deva la sfârșitul săptămânii trecute, și-a desemnat câștigătorii.

Printre ei s-a numărat şi lugojeanul Sergiu Novac, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”, care a obținut locul I, cu un punctaj de 36 din 40. Acesta a reconfirmat că este unul excepțional, după ce și anul trecut a luat locul I cu un punctaj aproape de maximul posibil, 27 puncte din 28.

De la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget au participat Alexandra Bălu, din clasa a XII, locul II, cu 26 de puncte, și Dorian Coștean, clasa a XI, care s-a întors acasă cu mențiune.

Conform datelor Inspectoratului Județean Timiș, 33 de elevi bănățeni, din 40 de participanți din județ, au luat premii și mențiuni, din care cinci premii I, cinci locul II, șapte premii III şi 16 mențiuni.

La acest concurs au participat elevii aflaţi pe primele cinci locuri la olimpiada judeţeană din clasele V-XII din judeţele Timiş, Caraş Severin, Hunedoara şi Arad.