Ultima oră

UPDATE: Sârbu, Hrebenciuc, Ioan Adam şi Adam Crăciunescu, URMĂRIȚI PENAL

MondialProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat miercuri dimineaţa, în judeţele Braşov, Bacău, Covasna şi în Bucureşti, mai multe percheziţii într-un dosar de retrocedări ilegale. Anchetatorii spun că în dosar sunt implicaţi un parlamentar, dar şi judecători şi avocaţi din Braşov şi Covasna. Potrivit Digi24.ro, prin intermediul acestora, 90 de mii de hectare de pădure şi peste 100 de hectare de teren agricol din judeţul Bacău, părţi ale fostei moşii a familiei Ghika, au fost retrocedate ilegal.

La audieri a participat şi Ilie Sârbu, acesta ieşind din sediul DNA Braşov la ora 11:30. Tot potrivit Digi24.ro, Ilie Sârbu a plecat de la DNA însoţit de un avocat, iar la ieşirea de la sediul Direcţiei din Braşov, el a spus că nu a fost audiat.

Totuşi, potrivit unor surse judiciare citate de postul de televiziune, Ilie Sârbu este urmărit penal. El ar fi intervenit astfel încât Romsilva să nu îşi facă apărarea în procese în care se cerea retrocedarea celor 90.000 de ha de pădure. Retrocedarea a fost admisă printr-o cale extraordinară de atac.

Iniţial, procesele deschise de moştenitori care, potrivit procurorilor, nu aveau drepturi la recuperarea acelor păduri, ar fi fost pierdute iniţial la instanţele de fond. Ulterior, prin căile extraordinare de atac au fost pronunţate hotărâri favorabile moştenitorilor de către cei trei judecători cercetaţi – Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna, mai scriu jurnaliştii de la Digi24.

UPDATE: Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Adam Crăciunescu, URMĂRIȚI PENAL

Un comunicat de presă remis de Direcția Națională Anticorupție arată că Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Adam Crăciunescu sunt urmăriți penal în dosarul retrocedărilor ilegale, șeful Romsilva aflându-se sub control judiciar

„La data de 17 aprilie 2012, în urma unei înțelegeri prealabile, la solicitarea inculpatului Adam Ioan, cu sprijinul unor persoane interesate, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna, a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar și reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafaţă de teren forestier și de teren agricol, situate pe raza judeţului Bacău, în favoarea unei persoane şi în defavoarea Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA. Decizia judecătorească ar fi fost pronunțată în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, respectiv fără prezența vreunui înscris nou care să schimbe starea de fapt reținută de instanțele anterioare, fără a se efectua vreo expertiză în cauză, fără a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat în anul 1945. Astfel, a fost creat un prejudiciu, în sarcina RNP ROMSILVA, de 303.888.615 euro(contravaloarea a 43.227 ha teren forestier).

Imediat după pronunţarea deciziei civile a Tribunalului Covasna, inculpatul Adam Ioan împreună cu alte persoane interesate şi cu inculpatul Hrebenciuc Viorel, a constituit și coordonat un grup, ce urmărea să obțină venituri prin cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menționată. În acest scop, membrii grupului urmăreau să intervină asupra funcţionarilor cu atribuţii la nivelul instituţiilor locale, astfel încât aceştia să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuțiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri (de exemplu să nu se formuleze plângeri în instanță împotriva deciziilor Comisiei județene de fond funciar Bacău).

În acest context, în calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, începând cu anul 2013, inculpatul Crăciunescu Adam a răspuns solicitărilor nelegale formulate de către inculpatul Hrebenciuc Viorel, prin intermediul suspectului Sîrbu Ilie, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de pădure de peste 40.000 de hectare. În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate. După ce jurista din cadrul Romsilva semnat o acţiune civilă în favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecăţii până la soluţionarea dosarului având ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, strămutat de la Tribunalul Covasna la o altă instanţă(cerere admisă de ÎCCJ la data de 17 ianuarie 2014), în luna martie 2014, inculpatul Crăciunescu Adam a dispus în mod abuziv ca acestei juriste să-i fie preluată cauza respectivă și i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), să mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna și punerea în aplicare a acestei decizii”, se arată în comunicatul DNA.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on UPDATE: Sârbu, Hrebenciuc, Ioan Adam şi Adam Crăciunescu, URMĂRIȚI PENAL

  1. Sper sa il vedem la puscarie. E plina tara asta de mizerii dinastea. Astfel de oameni nu merita sa fie in libertate.

  2. Apa de ploaie. Romania e controlata de mafia clanului Sarbu-Ponta si cred ca asa va ramane. Spalarea creierelor si-a dovedit eficienta iar romanul accepta orice daca-i pica si lui de o pomana.

  3. popa securist sarbu care a turnat pe toti popii din caransebes la securitate bine ca am descoperit si cine e ponta

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE