Ultima oră

Șefii Poliției Timiș, acuzați că l-au hărțuit pe un polițist din Lugoj, la cererea primarului din Recaș, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Ancheta realizată de DNA la Poliția Timiș scot la iveală modul în care un primar traseist a cerut stoparea amenzilor de circulație pe perioada campaniei prezidențiale. Pentru că un polițist corect a refuzat să execute ordinele ilegale a fost mutat la Lugoj, acțiune la care au pus umărul șefii Poliției Timiș. Șeful Poliției Locale din Recaș a ajuns chiar să îl fileze pe agent pentru a-l hărțui.

Marian Temu a fost arestat preventiv alături de șefii IPJ Timiș foto: pressalert.ro

MondialOpt persoane, printre care inspectorul șef al IPJ Timiș, comisarul-șef Sorin Munteanu, adjunctul acestuia, comisarul-șef  Florin Bolbos, șeful Poliției Rutiere, Marcel Crăciunescu și șeful Poliției Recaș, Marian Temu, dar și șeful Polției Locale din Recaș Doru Adrian Berzescu și primarul localității, Pavel Teodor, au fost arestate aseară pentru 30 de zile, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Ancheta DNA scoate, însă, la iveală modul în care șefii Poliției au ajuns marionetele politicienilor locali. Potrivit unor surse judiciare, primarul din Recaș, Pavel Teodor, trecut de la PNL la PSD prin ordonanța traseiștilor, a vrut să obțină un scor cât mai bun pentru PSD la alegerile prezidențiale și a cerut oprirea amenzilor de circulație pe raza localității. Pentru stoparea amenzilor de circulație, primarul din Recaș a intervenit la șefii Poliției, iar șeful Poliției Recaș, Marian Temu nu a ezitat să i se supună. „Acuma, eu zic că totuși, cale de întoarcere există și ce vreau să spun? Nu are rost, noi, să ne punem cu ăștia, că până una – alta ăștia conduc. Politicul”, ar fi spus comisarul Temu într-una dintre interceptări.

Potrivit comunicatului oficial al DNA, unul dintre polițiștii din Recaș a refuzat să execute ordinele și a fost executat. Cu contribuția șefului IPJ, Sorin Munteanu și a adjunctului său, Florin Bolbos, agentul a fost mutat de la Recaș la Lugoj. „Aceștia au dispus întocmirea unei propuneri către Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru radierea postului unui agent de poliție din statele de funcţii ale Poliţiei oraş Recaş şi apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul I.P.J. Timiş de desființare a funcţiei respective. Ulterior, a fost dispusă mutarea agentului într-un alt oraș, fără a se respecta procedura legală privind mutarea unui poliţist în cadrul altei formațiuni de poliţie”, arată procurorii DNA.

Potrivit aceluiași document, șeful Poliției Locale din Recaș, subordonat direct primarului, a fost atât de zelos în satisfacerea dorințelor șefului său încât i-a urmărit polițistului corect fiecare mișcare. „Activitățile de urmărire au constat în supravegherea neautorizată de către judecător a agentului de poliție, atât în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu cât şi în timpul liber, executând capturi de imagini în locurile frecventate de acesta cât şi la domiciliul său”, au mai arătat procurorii.

„Prin exercitarea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu, inculpații au vătămat interesele legitime pe de o parte ale I.P.J. Timiş – Poliţia oraşului Recaș, iar pe de altă parte a vătămat interesele legitime ale agentului de poliție, prin crearea unei situaţii/stări familiale „disfuncţionale” ( probleme de sănătate ale părinţilor, mutarea soţiei la un alt loc de muncă, mutarea fiicei la o altă şcoală, cheltuieli cu naveta, carburant, maşină), afectarea stării de sănătate a părţii vătămate, stabilitatea la locul de muncă”, se mai arată în comunicatul procurorilor DNA.

În privința șefului Poliției Rutiere, Marcel Crăciunescu, procurorii DNA au arătat în referatul cu propunerea de arestare preventivă că „a pretins și primit de la inculpații Bledea Cosmin și Gîrbaci Vasilică, pentru a propune avansarea acestora în grad profesional înainte de termen, două seturi (8 bucăţi) jante Mercedes Clasa E şi anvelope pentru autoturismul personal”. Cu doar câteva luni înainte primise 4 cauciucuri pentru Mercedesul soției și un televizor LCD.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Șefii Poliției Timiș, acuzați că l-au hărțuit pe un polițist din Lugoj, la cererea primarului din Recaș, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

  1. Pacat de Temu Marian, mi-a fost coleg la Timisoara dupa 1990, el era un tanar locotenent la ” Criminalistica”….este o victima a politizarii politiei.In 1998, inainte de plecarea mea din tara, am dat ziarului Renasterea Banateana o lista cu semnaturi de adeziune la candidatura lui Ion Iliescu pentru presedinte. Lista a fost facuta de tovarasul colonel Coporan Vasile, seful IPJ Timis si cuprindea semnaturile subordonatilor lui pe care tovarasia sa i-a obligat sa semneze. Nu a patit insa nimic,iar pe mine m-au acuzat de : propaganda promonarhista „…

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE