- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Scriitorii bănăţeni organizează la teatrul din Oraviţa o seară de „Veghe poetului nepereche”

Mondial [1]

Afis-manifestareUniunea Scriitorilor din România, filiala Timişoara, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oraviţa şi Fundaţia Culturală „Orient latin” din Timişoara organizează un eveniment în premieră pe plan naţional şi chiar internaţional: Noaptea de veghe pentru Mihai Eminescu. Afis-manifestareUniunea Scriitorilor din România, filiala Timişoara, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oraviţa şi Fundaţia Culturală „Orient latin” din Timişoara organizează un eveniment în premieră pe plan naţional şi chiar internaţional: Noaptea de veghe pentru Mihai Eminescu.

„Împreună cu cercetătorul şi criticul literar Ionel Bota, organizăm, în 14/15 iunie a.c., între orele nouă seara şi patru dimineaţa, la Teatrul Vechi din Oraviţa, în premieră naţională şi mondială, o „Noapte de veghe pentru Mihai Eminescu”. Începând de la ora 21, vom avea un recital actoricesc din lirica eminesciană, apoi poeţii prezenţi în sală vor lectura din versurile lor, pe scena teatrului, până la ora 4, când s-a declarat moartea lui Mihai Eminescu. Vom puncta cu muzicienii invitaţi şi câteva scurte prezentări de carte. De fapt, la momentul său, fiecare scriitor îşi va putea prezenta orice nouă apariţie editorială sau volum la care ţine”, ne-a declarat poetul Ilie Chelariu, care coordonează activităţile fundaţiei timişorene „Orient latin”.

Chelariu doreşte înregistrarea întreagii nopţi, pentru „arhiva culturală a României şi pentru posteritatea noastră. Mai ales că, în mod cert, de anul viitor, „Noaptea…” va face pui în ţară, dar şi în lume!”

Manifestarea se va încheia cu o agapă la ora 4, bun prilej pentru organizatori şi invitaţi de a sta de vorbă şi de a pregăti următoarea ediţie a acestei acţiuni. La manifestare sunt invitaţi şi poeţii şi prozatorii lugojeni, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.