Ultima oră

Şcolile lugojene, pregătite de începerea noului an. Probleme la ”Vlaicu” din lipsă de spațiu

MondialMunicipalitatea lugojeană a alocat în această vară sume importante din bugetul local pentru lucrările de reabilitare şi modernizare în şcolile şi grădiniţele lugojene.

Astfel, pentru  Colegiul Teh­nic ”Valeriu Braniște” au fost alocaţi 40.000 de lei, pentru Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” – 120.000 de lei, iar pentru Colegiile Na­ţio­nale ”Coriolan Bre­di­cea­nu” și ”Iulia Hasdeu” suma de 50.000 de lei pentru fie­care.

”Anul şcolar va începe în condiţii bune pentru noi. Am igienizat toate spaţiile de la sediul de pe strada Cer­nei. Din păcate, banii  a­lo­caţi pentru atelierele şco­lii nu am reuşit să îi chel­tuim încă, pentru că am avut vreo 4-5 firme care au venit, au prezentat nişte preţuri, iar acum trebuie lucrat pen­tru a face reparaţii mai am­ple la acoperiş. Chiar zilele trecute am stabilit un alt con­tract cu o altă firmă, spe­răm ca până la începutul a­nului şcolar să reuşim să re­parăm acoperişul de la atelierul de şcoală, pe care l-am primit anul acesta de la Primărie, mai exact spaţiul de pe strada Xenopol. În şcoa­lă este totul pus la punct, inclusiv dezinfecţia, toate clasele şi grupurile sa­nitare sunt igienizate, în con­cluzie anul şcolar va începe în condiţii optime pen­tru elevii noştri”, a ex­pli­­cat prof. Cristian Gogu, di­rector al Liceului Teh­no­lo­gic ”Aurel Vlaicu”.

Şcolile gimnaziale au intrat şi ele în această vară în procesul de modernizare.

În acest sens Școala Nr. 4 a primit suma de 3.000 de lei, Școala Nr. 3 – 4.000 de lei, Școala Nr. 2 – 5.000 de lei, Școala Gimnazială ”Filaret Barbu” – 1.000 de lei, iar în cazul Şcolilor Gimnaziale ”Ef­timie Murgu” şi ”Ani­șoa­ra Odeanu” suma aloca­tă a fost de 20.000 de lei.

Pe lista de reabilitare    s-au re­găsit şi instituţii ale în­vă­ţământului preşcolar: Gră­di­nița cu Program Pre­lun­git Nr. 2, care a primit su­ma de 100.000 de lei, Gră­­di­nița cu Program Pre­lun­git Nr. 4 – 150.000 de lei, iar Gră­dinița cu Pro­gram Pre­lun­git Nr. 5 – 420.000 de lei.

Banii viraţi în această va­ră către uni­tă­ţi­le de învă­ţă­mânt au fost ut­i­li­zaţi în ve­derea igienizării, re­pa­ra­ţii­lor necesare fie­că­rei insti­tu­ţii, reviziilor in­sta­la­ţiilor sa­n­itare şi nu în ulti­mul rând lucrărilor inte­ri­oa­re şi exterioare complexe.

O chestiune aparte este re­prezentată însă de pro­ble­ma cu care se confruntă una dintre unităţile lugojene, Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, instituţie ce se plânge de  lipsa spaţiului su­ficient pentru o bună des­făşurare a orelor de curs.

”Nu prea avem spaţiu. Ur­mează să solicităm din nou ca vreo patru sau cinci clase de profesională să con­tinue să îşi desfăşoare ac­tivitatea la Colegiul Teh­nic ”Valeriu Braniște”. Ar mai fi o opţiune, însă nu e de­loc viabilă, şi anume să îi che­măm pe cei de la pro­fe­sională de după-amiază, în­să la noi majoritatea ele­vi­lor de la profesională sunt navetişti şi nu au practic cu ce să facă naveta, astfel că încercăm să evităm această situaţie, pe lângă faptul că vor apărea modificări ne­fas­te plecând de la orar şi până la randamentul elevilor. Noi sperăm să continue cola­bo­ra­rea cu liceul mai sus pre­ci­zat, să putem folosi spa­ţiile de anul trecut”, a com­pletat prof. Cristian Gogu.

Majoritatea c­on­du­că­to­ri­lor unităţilor de în­vă­ţă­mânt din oraş au pr­ecizat că în 15 septembrie, odată cu su­narea clopoţelului, şcolile şi liceele vor fi pregătite să îşi deschidă porţile.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*