- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

„Şcoala altfel” – Elevii de la Liceul ”Traian Vuia” din Făget au plantat peste 200 de copaci

Mondial [1]

Elevii Liceului Teoretic ”Traian Vuia” din Făget au participat ieri la o acţiune de împădurire a unei suprafeţe de teren de pe raza satului Poieni, comuna Pietroasa. Reunirea ”micilor silvicultori” a avut loc la Ocolul Silvic Coşava, cel mai mare din Timiş, după care s-a plecat în zona montană, la o distanţă de aproape 20 de kilometri de această instituţie.

Acţiunea s-a derulat în cadrul săptămânii „Şcoala altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”. Plantarea pomilor i-a încântat pe tineri, pentru majoritatea fiind prima dată când au făcut acest lucru.

”Nu-mi aduc aminte să fi plantat vreodată pomi, însă este un lucru chiar plăcut”, spune Alin Anghel, elev în clasa a XII-a.

Silvicultorii s-au declarat satisfăcuţi de prestaţia elevilor şi sunt hotărâţi să continue acţiunile de acest fel, în perioada propice plantărilor.

”Astfel de acţiuni au rolul de a sensibiliza tinerii şi de a-i învăţa să respecte mediul înconjurător. Evenimentul se încadrează în cadrul lunii pădurii, din 15 martie până în 15 aprilie, în care am reuşit să plantăm integral o 80 de hectare de pădure şi să facem completări pe 61 de hectare, pe raza ocoalelor care aparţin de noi. În total s-au pus în pământ 688.000 de puieţi”, spune inginerul silvic Ionel Răchită, responsabil cu regenerările în cadrul Direcţiei Silvice Timiş.

Cei 20 de adolescenţi participanţi la acţiune au plantat peste 200 de puieţi de molid.