"> Schimburi de experienţă între elevii din Lugoj şi Mako pe teme agricole – Redesteptarea

Schimburi de experienţă între elevii din Lugoj şi Mako pe teme agricole

TraditiiOdo07Schimburile de experienţă dintre unităţile de învăţământ din municipiul Lugoj şi cele din alte ţări au devenit din ce în ce mai agreate, asta pentru că fiecare are ceva de învăţat de pe urma acestora sau există multe beneficii pe care nu le-ar fi întâlnit dacă nu ar fi încheiat un parteneriat. TraditiiOdo07Schimburile de experienţă dintre unităţile de învăţământ din municipiul Lugoj şi cele din alte ţări au devenit din ce în ce mai agreate, asta pentru că fiecare are ceva de învăţat de pe urma acestora sau există multe beneficii pe care nu le-ar fi întâlnit dacă nu ar fi încheiat un parteneriat.

Este şi cazul Grupului Şcolar „Ştefan Odobleja” care anul trecut a încheiat o colaborare cu liceul de acelaşi profil „Garland Joseph” din Mako, Ungaria. În urma acestui parteneriat s-au stabilit multe relaţii, de pe urma cărora elevii n-au avut decât de profitat.

O delegaţie de la liceul maghiar din Ungaria a fost este prezentă în aceste zile la Grupul „Ştefan Odobleja” şi pentru că au vrut să-şi întâmpine musafirii într-un mod cât mai plăcut, elevii, împreună cu cadrele didactice, au pregătit o acţiune specifică sărbătorilor de iarnă, încercând să le arate ungurilor puţin din tardiţiile şi obiceiurile specifice Crăciunului în Banat.

Directorul liceului din Ungaria este de părere că acest parteneriat nu face decât să-i ajute pe elevii ambelor licee. „Acest parteneriat este o ocazie ca elevii noştri să cunoască condiţiile din şcolile din România, condiţiile referitoare la practica productivă din România. Noi avem posibilitatea să oferim locuri de practică agricolă în Mako, atât în cadrul şcolii, cât şi la diferiţi producători, iar la primăvară vom concretiza lucrurile cu privire la practica elevilor din Mako aici în Lugoj”, a explicat Barna Gábor.

După vizionarea programului cu obiceiuri tradiţionale de Crăciun, delegaţia a servit şi o masă tradiţională, urmată de o scurtă vizită în oraş.

 

{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/TraditiiOdo07.JPG”}

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: