- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Schimb de experienţă – elevii din Lugoj învaţă să gătească după reţete franţuzeşti

Mondial [1]

mare micaAsociaţia Francofilă şi Asociaţia de Prietenie Orleans-Lugoj desfăşoară în aceste zile mai multe activităţi cu elevii Şcolilor „Eftimie Murgu” şi Nr. 4 din Lugoj, activităţi care fac parte din proiectul „Crăciun în context european”.

mare mica

Asociaţia Francofilă şi Asociaţia de Prietenie Orleans-Lugoj desfăşoară în aceste zile mai multe activităţi cu elevii Şcolilor „Eftimie Murgu” şi Nr. 4 din Lugoj, activităţi care fac parte din proiectul „Crăciun în context european”.

Astfel, copiii vor participa la două ateliere de creaţie, unul legat de realizarea diferitelor obiecte şi decoraţiuni de Crăciun şi unul de patiserie, în care copiii vor învăţa să gătească diferite dulciuri specifice sărbătorii de Crăciun.

„Pe lângă aceste două ateliere, ne-am mai gândit la un atelier, acelaşi atelier culinar, însă având ca protagonişti părinţii. Astfel vom realiza două seri cu tematică „Crăciun”. În prima seară, prietenii francezi vor realiza produse culinare franţuzeşti, specifice Crăciunului, iar în a doua seară, românii vor realiza produse culinare româneşti, specifice Crăciunului.

Aşa că împreună vom şi lucra, vom schimba şi experienţe gastronomice şi atât pentru adulţi, cât şi pentru copii va fi o experienţă unică”, a declarat Daciana Ardelean, preşedinta Asociaţiei Francofile Lugoj.

Activităţile au început la Şcoala „Eftimie Murgu”, iar conducerea a fost foarte încântată de ideea celor două asociaţii.

„Suntem bucuroşi că suntem gazdele acestei activităţi, copiii au aşteptat cu nerăbdare să se apuce de treabă şi participă cu foarte mare bucurie la pregătirea prăjiturelelor specifice Crăciunului, după reţete aduse de reprezentanţii din Franţa”, a spus Daniela Dobrin, directoarea Şcolii „Eftimie Murgu”.

Elevii Şcolii Nr. 4 din Lugoj vor desfăşura aceleaşi activităţi în cursul acestor zile.

Elevi 01

Elevi 03

Elevi 04

Elevi 06