- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Scăpaţi de emoţii, candidaţii Alianţei USR PLUS au sosit încrezători la Lugoj

Mondial [1]

Scăpaţi de emoţiile unei decizii care i-ar fi putut scoate din jocul europarlamentarelor, candidaţii Alianţei 2020 USR PLUS au sosit încrezători sâmbătă la Lugoj, pentru a-şi prezenta oferta electorală.

Fostul ministru al fondurilor europene Cristian Ghinea (în Guvernul Dacian Cioloş) şi Alexandru Vărzaru, candidatul USR Timiş pe lista Alianţei 2020 USR PLUS, au fost însoţiţi de preşedintele USR Timiş, Cristian Moş şi de Dan Reşitnec, preşedintele USR Timişoara. Gazdă a fost Liviu Brînduşoni, preşedintele filialei locale a partidului şi ”primul consilier USR din afara Capitalei”, cum l-a prezentat colegul de partid Cristian Ghinea.

În locul unei abordări rigide, reprezentanţii alianţei au preferat o comunicare degajată, un dialog mai puţin formal, dar la obiect, cu lugojenii veniţi să îi cunoască.

După cum se ştie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia Biroului Electoral Central de a respinge candidatura Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile europarlamentare.

În opinia oaspeţilor, ”tot acest joc ne-a ridicat cu 2-3 procente. Am avut emoţii, pentru că cei mai mulţi jurişti spuneau că Înalta Curte nu întoarce, de obicei, o decizie a BEC, dar iată că s-a întâmplat şi Justiţia şi-a făcut din nou datoria”.

Cei care ne conduc azi sunt nişte bişniţari din anii ‘90!

Alexandru Vărzaru a punctat faptul că „Masa critică a nemulţumiţilor a dus la apariţa USR, apoi a Alianţei USR PLUS. Vom avea europarlamentari care sunt vorbitori de engleză, care înţeleg ce se discută la Bruxelles. Noi avem deja relaţii bune cu Occidentul, iar asta contează într-o lume globalizată, interconectată şi va aduce dezvoltare României. Cei care ne conduc azi sunt nişte bişniţari din anii ‘90!”

Vorbitorii au subliniat importanţa alegerilor europarlantare: ”gândiţi-vă doar la faptul că 70% din legislaţia pe care o avem se decide la Bruxelles” !

În eventualitatea că va fi ales, Cristian Ghinea şi-a exprimat intenţia de a face parte din Comisia de Dezvoltare Regională din Parlamentul European.

”Ne vom concentra mai mult pe impact şi mai puţin pe hârtii. Ca europarlamentar, vreau să lucrez cu oamenii din teritoriu. Fondurile europene sunt un mod de a ieşi din iobăgie, de a scoate din joc mecanismul medieval prin care primarul are decizia totală. Se poate! Oradea este un oraş care a performat cu fonduri europene”, a spus candidatul Cristian Ghinea, locul doi pe lista alianţei, după fostul premier Dacian Cioloş.

Alegeri vitale pentru viitorul României şi al UE

”Aceste alegeri sunt vitale nu numai pentru România, ci şi pentru UE. Viitorul Parlament European va fi unul care va salva sau care va pierde Uniunea Europeană, iar Alianţa USR PLUS este singura forţă sută la sută pro-europeană din România. Rezonăm cu mesajul preşedintelui francez Emmanuel Macron de salvare a Europei” , a adăugat Ghinea.

Răspunzând întrebării venite din partea publicaţiei ”Redeşteptarea”, candidatul a spus că viitoarea afiliere europeană va fi în PPE sau într-un ”ALDE fără Tăriceanu”.

De la Lugoj, candidaţii Alianţei US PLUS vor pleca la Roma, pentru a se face cunoscuţi comunităţii românilor din Capitala Italiei.