Ultima oră

Scandal la centrul de plasament! Educatori acuzați de violență

MondialCentrul de Plasament nr. 1, de pe strada Bocșei din Lugoj, se confruntă în aceste zile cu un imens scandal generat de tinerii asistați, care acuză conducerea și educatorii unităţii de rele tratamente aplicate minorului. Cei care ar trebui să aibă grijă de minorii instituţionalizaţi sunt acuzaţi de către aceştia că fură mâncarea şi banii din alocaţii. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a demarat o anchetă la centrul de pe Bocşei. Scânteia, care a generat toate aceste acuze, a pornit de la o banală bătaie cu bulgări.

Conflictul a pornit după ce la sfârșitul săptămânii trecute, doi dintre elevii centrului au fost bătuți de educatori, pe motiv că au făcut scandal în oraș, aruncând cu bulgări către un șofer aflat în trafic. Acesta s-a deplasat la centrul de pe strada Bocșei, unde a reclamat, iritat, situația, motiv pentru care educatorii au decis să le aplice o corecție fizică tinerilor ce au fost implicați în incident.

Reacția unuia dintre cei doi asistați a fost extremă, acesta începând să spargă geamurile centrului, fiind necesară intervenția educatorului de serviciu.

Pedagogul a sunat la 112, la fața locului deplasându-se un echipaj de la Poliție și unul de la Ambulanță. Copilul a fost ridicat cu forța și dus la spital. Intervenția polițiștilor nu a fost una relaxată, tânărul fiind luat pe sus și dus la mașina salvării.

Scandal după scandal

Apariția și intervenția polițiștilor au inflamat spiritele, iar copiii au început să acuze modul în care sunt tratați, atât de către conducerea centrului de plasament, cât și de polițiștii chemați să intervină.

”Totul a pornit de la o joacă în centrul orașului, între doi copii. Unul a lovit din greșeală pe cineva, care apoi a venit în centru și a început să îl bată pe copilul vinovat, fără ca educatorul să intervină. Apoi educatorul l-a dus în centru, unde a început să-i vorbească urât și să să-l bată. A venit poliția! I-am întrebat de ce nu îl i-a la rost pe agresor și au spus că nu este treaba mea. Nu este prima oară când suntem bătuți de educatori. Și eu am luat bătaie. Cu un suport de la dulap, cu parul”, a declarat unul dintre copii.

Al doilea tânăr implicat în scandal s-a ales cu un traumatism la nivelul feței, în urma corecției aplicate, motiv pentru care a fugit din centrul de plasament. Acuzele merg și spre directorul instituției, Oana Lungulescu Tyukodi, care, în opinia nemulțumiților, tolerează comportamentul agresiv al educatorilor.

”Doamna directoare are niște prieteni foarte buni la Poliție și Jandarmerie. De câte ori s-au întâmplat astfel de cazuri, le-a dat numărul privat să o contacteze, să nu se sune la 112. Împreună cu educatorii care ne bat, face presiuni pentru a nu divulga ceea ce se întâmplă în centru”, a declarat un alt copil instituționalizat.

Deși putea să infirme acuzațiile aduse, Oana Lungulescu a preferat să lase purtătorul de cuvânt al DGASPC să vorbească despre situația de la Lugoj.

”Există un purtător de cuvânt care poate detalia situația”, a spus Lungulescu, care a precizat totuși că respinge toate acuzațiile aduse angajaților.

Mai multe detalii despre scandalul de la centrul de plasament de pe strada Bocșei, opinia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş puteți citi în ediția print a săptămânalului Redeșteptarea, care se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei.
Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on Scandal la centrul de plasament! Educatori acuzați de violență

  1. Nu trebuie recurs in nici un caz la agresivitate, chiar daca baietii au gresit… trebuie luat exemplul sistemelor sociale din strainatate.

  2. Toți care se folosesc de funcții și diplome pentru a bate copiii merita pedeapsa cu inchisoare. În frunte cu cea care a zgâriat sau lovit un copil in asemenea hal. Așa o rana nu se produce din greșeală, doar intenționat. E ő rusine pentru toți din sistemul de protecție a copilului faptul că copiii de adresează poliției împotriva abuzatorilor din sistem, nu exista nimeni în sistemul de protecție socială carora de pot adresa atunci când sunt supuși abuzurilor de acest fel.

  3. 20% este adevăr, băiatu a fost zgâriat pe fața nu a fost bătut . Prea mult exagerați.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE