"> Scăldatul în Timiş, periculos | Redesteptarea

Scăldatul în Timiş, periculos

 Scăldatul în Timiş, periculos

Direcția de Sănătate Publică Timiș atrage atenția asupra riscului la care se expun amatorii de scăldat, care vor să se răcorească în unele zone, de-a lungul albiei râului Timiș.

Pe lângă faptul că aproape în fiecare an aceste locuri devenite ”populare” pentru localnici sau excursionști de weekend, își schimbă conformația, devenind periculoase, există și posibilitatea de a contacta unele afecțiuni dermatologice.

Spe­cia­liștii spun că apa se poa­te polua prin adăpatul sau scăldatul animalelor, prin prezenţa stânelor lângă albia râului, prin păşunatul în apropierea malurilor apei, gunoaiele lăsate în urmă de turiști sau prin exploatări din balastiere.

Anual se fac peste 20 de acţiuni de su­praveghere, inspecţie şi control în principalele zone de risc, iar primăriilor pe teritoriul cărora se află aceste locuri li se cere să informeze populaţia a­supra calităţii apei de îmbăie­re.

cristi

1 Comment

  • Pasunatul in albiile raurilor este interzis, instalarea saivanelor in preajma raurilor deasemenea, aruncarea gunoaielor pe malul raului….(si nu numai), este interzis, balastierele… jongleaza printre legi, ca sa poate escava cat de apreape posibil si deversa in (eventual) rauri, posibil conform legii interzis si ascet lucru; concluzia este sa nu se scalde oamenii in timis, deaoarece unii incalca legea, si poluaeaza la greu timisul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *