Ultima oră

Scade adresabilitatea sau nu ne îmbolnăvim? Mai puțini pacienți la spital, pe primele șase luni ale anului

MondialSpitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” a înregistrat o scădere a numărului de pacienți internați și externați față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele șase luni ale anului, până la 1 iulie, spitalul din Lugoj are înregistrați 5.037 pacienți, față de 5.216 în perioada similară a anului trecut. Cele mai ocupate secții au fost cea medicală, psihiatria, cea de diabet, partea de pneumologie, dar nu și TBC, precum și chirurgia.

În ultimii cinci ani, spitalul a pierdut 700 de pacienți

Din păcate, adresabilitatea spitalului lugojean scade în continuu. Pentru anii trecuți, cifrele adresabilității vorbesc de la sine: 10.324 pacienți în 2012, 10.183 (2013), 10.200 (2014), 10.047 (2015) și 9.618 (2016). Un singur an, 2014, a consemnat o ușoară redresare. Anul trecut, cei mai mulți pacienți au fost înregistrați la medicină internă (1605 pacienți externați), pneumologie (1098), obstetrică ginecologie (1093) și chirurgie generală (796). Urmează pediatria (653), boli infecțioase (600), neonatologie (575) și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice (452). 

Directorul recunoaște: Condiții hoteliere rudimentare

”În ultimii cinci ani, numărul cazurilor externate a scăzut de la an la an, pe fondul scăderii adresabilității din cauza condițiilor hoteliere rudimentare, precum și a concurenței cu clinicile private. Infrastructura spitalului fiind pavilionară și învechită, lasă de dorit în ceea ce privește confortul resimțit de pacienți pe perioada spitalizării. Astfel, o parte din aceștia aleg să se adreseze spitalelor și clinicilor private din Timișoara, adresabilitatea SML fiind în continuu declin”, spune dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj.

Ca primă direcție de acțiune, noul director al spitalului spune că se va concentra în primul rând pe secțiile cu rezultate bune.

”Avem un paradox: tocmai secțiile cu rezultate bune sunt cele care au condițiile hoteliere mai reduse. Voi ajuta secțiile fruntașe și la acest capitol, asta însemnând reabilitare – reparații capitale, saloane cu chiuvetă și WC, are condiționat, cu prioritate pe chirurgie”, anunță Floroni.

Săptămâna trecută au început lucrările de schimbare a tâmplăriei PVC la secțiile infecțioase și interne (medicală). Urmează zugrăvirea secției de boli infecțioase, reabilitare care înseamnă și montarea de PVC sanitar (un linoleu special). Va urma reabilitarea ginecologiei (geamuri, recompartimentare plus montarea de linoleum special). Măsurile vor fi extinse în perioada următoare, obiectivul fiind îmbunătățirea condițiilor hoteliere în tot spitalul.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Scade adresabilitatea sau nu ne îmbolnăvim? Mai puțini pacienți la spital, pe primele șase luni ale anului

  1. Mel. Iovanescu // 3 septembrie 2017 at 22:53 // Răspunde

    Asa este domnule Boian Cornel, adresabilitatea scade datorita competentei, dar si a comportamentului agreat si incurajat de conducerile anterioare si de actuala conducere. Totodata, adresabilitatea (si aici vorbim de fapt despre rata internarilor) scade si datorita personalului din spital care nu vor sa interneze nimic, doar daca oferi o atentie… astepti cu orele in urgenta dupa un medic de pe sectie sa te consulte, iar dupa consultatie daca este cazul unei internari, te trimite la Timisoara.

    „Urmează zugrăvirea secției de boli infecțioase, reabilitare care înseamnă și montarea de PVC sanitar (un linoleu special)” Poate nu ati auzit deja, dar, in plina epidemie de rujeola, sectia de boli infectioase de la Lugoj este aproape desfiintata (a plecat personalul nefiind dorit aici). Asta da realizare.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE