Ultima oră

Savarină cu sos de căpșune

Mondial

Ingrediente (4 porții)
– 6 ouă
– 7 linguri
– zahăr
– 3 linguri făină
– 7 linguri pesmet

Sirop:
– 800 ml apă
– 200 g zahăr
– esență rom

Ornat:
– frișcă
– dulceață căpșune
– căpșune

Preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri în două vase. Se bat albușurile spumă.

Se mixează gălbenușurile cu 7 linguri de zahăr, cu un praf de sare și cu 7 linguri de pesmet. Se omogenizează bine și apoi se încorporează și spuma de albuș.

Se aleg câteva forme, se ung cu ulei și se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziția în forme. Se introduc în cuptor pentru 35 – 40 minute.

Pentru sirop: se fierbe apa și se adaugă esența de rom. Când se scot formele din cuptor se lasă puțin să se răcească. Savarinele se taie în două pe orizontală și se însiropează bine ambele părți.

Fiecare jumătate se acoperă cu un strat consistent de frișcă și cu dulceață de căpșune. Se asamblează unele peste altele și se decorează cu căpșune proaspete.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE