- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Şase persoane, trimise în judecată de procurorii lugojeni! S-au urcat la volan după ce au băut sau fără permis

Mondial [1]Procurorii lugojeni au dispus în ultima perioadă trimiterea în judecată a nu mai puţin de şase persoane, toate fiind cercetate pentru conducerea unor autoturisme pe drumurile publice în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice sau nu posedau permise de conducere. Unul dintre inculpaţi a bătut orice record în ceea ce priveşte alcoolul consumat, dând peste cap etilotestul, în timp ce un altul a provocat un accident de circulaţie.

Iovan Dumitru a condus la data de 10 octombrie 2013 un autoturism marca Citroen pe strada Buziaşului din oraş. Datorită neatenţiei şi pe fondul consumului de alcool, bărbatul a cauzat un accident, rănind două bicicliste. Rezultatul alcooltestului de la locul accidentului a fost de 1,06 m/l alcool pur în aerul expirat. Datele s-au schimbat la spital, acolo unde bărbatul a fost depistat cu o alcoolemie de 2,70% la prima recoltare şi 2,50% la a doua.

Alţi doi şoferi au fost depistaţi conducând în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, unul care nu deţinea permis de conducere, iar ceilalţi doi în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului şi fără a poseda carnet de conducere.

Dintre cei 6 şoferi trimişi în judecată cel care a bătut recordul la consumul de alcool este Mihai Nelu Marcel, care a fost surprins la data de 28 octombrie 2014 pe strada Timişorii din oraş, la volanul unei maşini, având o alcoolemie de 1,16 m/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu doar că era beat, însă avea şi un antecedent din 2007, atunci când i-a fost anulat permisul pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Toate dosarele au fost trimise spre soluţionare Judecătoriei Lugoj. Trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.