Ultima oră

Șarlotă cu mere

MondialIngrediente (12 porții)

  • 1 kg mere
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 80 g stafide
  • 30 pișcoturi
  • 5 linguri rom

Pentru ornat:

  • 2 mere
  • 50 unt
  • 10 cuburi zahăr
  • 5-6 caramele cu lapte

Util

Răstorni șarlota, torni glazură și decorezi cu mere.

Preparare

Înmoi stafidele în 20 ml rom diluat. Cureți merele și le tai cubulețe. Le călești 3 minute, la foc iute, în 80 g unt încins. Adaugi zahărul pudră și pe cel vanilat și stafidele cu romul și fierbi totul ¼ oră.

Cu untul rămas, ungi o formă rotundă. Înmoi repede pișcoturile în romul rămas, diluat cu 100 ml apă și tapetezi cu ele pereții și baza formei. Umpli forma cu straturi de mere și pișcoturi, terminând cu un strat de pișcoturi. Acoperi forma cu o farfurie și dai la frigider până a doua zi.

Cureți merele pentru decor, le tai rondele și le călești în unt, 3 minute pe fiecare parte. Caramelizezi zahărul în tigaia cu unt și caramele.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE