"> Sănătate! Perspective bune pentru Spitalul Municipal Lugoj, în noul an | Redesteptarea

Sănătate! Perspective bune pentru Spitalul Municipal Lugoj, în noul an

 Sănătate! Perspective bune pentru Spitalul Municipal Lugoj, în noul an

Anul Nou cu sănătate! Nu este doar o urare obișnuită la început de an, ci exprimă foarte bine perspectivele pe care le are Spitalul Municipal din Lugoj la începutul lui 2020.

Indiferent de schimburile de replici acide cu ad­mi­nis­trația locală și cu repre­ze­n­tatul nr. 1 al acesteia, primarul Francisc Boldea, managerul Erwin Floroni are la activ câteva realizări notabile.

Incontestabil, realizarea numărul unu este computerul tomograf. Acesta a fost un ”vis” pentru spitalul lugojean încă din 1996, de la instalarea ministrului Ștefan Iosif Drăgulescu, născut la Lugoj, care a promis acest aparat pentru orașul natal. Istoria spitalului și a comunității lugojene va consemna aducerea acestui mult dorit aparat, indispensabil medicinei secolului XXI, în mandatul directorului care s-a bătut cel mai mult pentru el: Erwin Floroni.

Pentru a fi corecți până la capăt, trebuie amintit aici și aportul, la nivel de decizie, al Sorinei Pin­tea, fostul ministru al sănătății, și al doamnei deputat Bianca Gavriliță, care s-au ținut de cuvânt. Poate că a fost ”ultimul tren” pentru spitalul nostru, care astfel punctează decisiv la capitolul dotare și adresabili­tate.

Directorul Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” ne-a oferit cea mai bună veste de final de an. Suma de bani din partea Direcției de Sănătate Publică, echivalentul în lei a 200.000 de euro, a intrat în bugetul local și automat al Spitalului Municipal. Așa cum am mai scris, notificarea DSP a fost trimisă directorului spitalului lugojean miercuri, 18 decembrie. La această sumă se a­dau­gă echivalentul în lei a 100.000 de euro, sumă aprobată de Consiliul Local și cuprinsă în buget de la începutul anului.

”La ora actuală, computerul tomograf se află în încă­perea unde va func­ți­o­na, în cadrul Compartimentului de radiologie. S-au finalizat montajul și conexiunile cu camera de comandă, s-a introdus rețeaua electrică nouă, redimensionată, care este funcțională și ENEL a pus contorul. Testele deja au început. În funcție de o­mo­logarea rezultatelor, aparatul va fi la dispoziția pacienților din februarie-mar­tie”, spune dr. Erwin Flo­roni, directorul Spitalului Municipal.

Computerul tomograf, marca ”Phillips Acces CT 16”, este unul nou și are ca­pacitatea de a efectua 16 secțiuni (slices), pentru pacienți de până la 150 kg. Valoarea totală a aparatului este de 1.402.891 lei.

”Anul Nou cu sănătate” se referă și la alte compartimente care s-au dotat și îi așteaptă pe lugojeni cu aparatură nouă și performantă de tratament și diag­nos­tic. ”Cabinetul de oftalmologie se renovează cu ajutorul unor sponsorizări. Pe lu­gojeni îi așteaptă aparatură nouă, de înaltă per­for­man­ță, achiziționată pe programul de minimis, așa că pacienții pot veni pe baza trimiterilor. La fel, cu bilete de trimitere, ei pot apela și la Compartimentul ORL, care s-a dotat cu aparatură medicală performantă”, spune directorul SML, dr. Erwin Floroni.

Tot la acest capitol, mult așteptata acreditare RENAR a Laboratoului Spitalului ”Dr. Teodor Andrei” va fi finalizată în prima parte a anului 2020.

”Acreditarea RENAR este în plină desfășurare. Am luat aparatele noi pentru laborator, zugrăvim și pot spune că stăm bine. Sunt optimist și cred că în prima jumătate a anului viitor, spre binele întregii comunități, laboratorul va primi acreditarea”, precizează managerul spitalului lugojean. Anul nou 2020 va aduce mai multă ordine și disciplină în incinta spitalului, odată cu implementarea noului sistem de acces plănuit încă de la preluarea mandatului de dr. Erwin Floroni.

”Noul sistem de acces a intrat parțial în vigoare și deja este mai multă ordine în curtea spitalului. Spun – parțial, pentru că de la 1 ianuarie intră complet în vigoare, odată cu instalarea softului care citește numerele de la mașină la poarta nouă de acces”, arată dr. Erwin Floroni.

Pentru a veni în întâmpinarea tuturor celor care vor trece prin noua cale de acces, Spitalul s-a dotat, prin donații, cu zece cărucioare care vor sta la dispoziție la poartă pentru cei nedeplasabili. Urăm tuturor lugojenilor un An Nou cu sănătate!

cristi

2 Comments

  • Jos palaria, domnule manager! Va doresc multa sanatate si putere de munca!

  • Felicitari! Un manager si un profesionist care se pune cu adevarat in serviciul oamenilor, onorandu-si juramantul depus la inceputul profesiei. Multe realizari in continuare, dvs. si echipei spitalului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *