"> Salprestul, bun de faliment! Să vină o firmă din străinătate pentru salubritate – Redesteptarea

Salprestul, bun de faliment! Să vină o firmă din străinătate pentru salubritate

 Salprestul, bun de faliment! Să vină o firmă din străinătate pentru salubritate

La întâlnirea avută marți cu consulul general al Serbiei la Timișoara, E.S. dr. Vladan Tadić, edilul șef al Lugojului nu a scăpat prilejul de a trece în revistă realizările sale dar, pentru prima dată, a evi­den­țiat și două probleme.

Cea mai gravă este salubritatea, iar Francisc Boldea nu a exclus, la acest punct, coop­tarea unei firme din străi­nătate.

”Avem și probleme în oraș, cum ar fi traficul foarte aglomerat, dar cea mai gravă este curățenia. Groapa de gunoi a Lugojului s-a des­ființat, acum avem doar una în județ, la Ghizela. În oraș se construiesc 1.000 de case, iar materialele de construcție se aruncă pe raza municipiului, lumea nu e obișnuită cu noul, nu con­știen­tizează că apartenența la UE presupune și alt nivel de conștiință. Noi sperăm ca problema de salubrizare să fie rezolvată cu una sau două firme, chiar dacă ar trebui să apelăm la o firmă din străinătate. Ne-am bu­cu­rat că am scăpat de groapa de gunoi, că am scăpat de mizerie, că nu se mai dă foc, dar curățenia rămâne pro­blema nr. 1 a orașului”, a spus primarul Francisc Bol­dea.

Circulația în oraș și locurile de parcare rămân probleme importante, în condițiile în care înainte de 1990 în Lugoj existau 4.000 de autovehicule, iar după acest an sunt înregistrate 32.000, dintre care peste 20.000 sunt sub 3,5 tone.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: