- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Salprestul a ieşit de marţi la deszăpezire, inclusiv azinoapte. Nu s-au raportat incidente în trafic

Mondial [1]

 salprestDin cauza ninsorii din cursul zilei de marţi, sociatatea Salprest care se ocupă de curăţarea străzilor pe timp de iarnă a scos maşinile pe teren.

salprestDin cauza ninsorii din cursul zilei de marţi, sociatatea Salprest care se ocupă de curăţarea străzilor pe timp de iarnă a scos maşinile pe teren. Pe cele mai importante artere din oraş s-a împrăştiat cu trei utilaje clorură de magneziu şi cu unul nisip cu sare.

„Am început cu intrările în oraş şi am continuat prin cartiere. Până acum nu am pus deloc lama pe şosea, fiindcă zăpada a fost prea mică. Dacă va mai ninge, vom intra cu lamele prin toate străzile din oraş. Oricum, prin protocolul încheiat cu Poliţia, ţinem cont şi de solicitările lor, iar populaţia, de asemenea, poate să ne anunţe unde sunt străzi cu probleme”, ne-a declarat Mircea Ghera, directorul Salprest.

Azinoapte maşinile Salprestului au circulat pe arterele principale ale municipiului, iar la această oră se află în cartiere. „În cartierele de blocuri intrăm doar pe strada principală ca să putem acoperi cât mai multe. Spre exemplu, în Micro I mergem pe str. Olari, în Micro 4 – pe Nera, în Micro 3 – pe Ceahlăului”, spune Mircea Ghera.

La această oră, maşinile Salprestului împrăştie clorură de magneziu pe carosabil în zonele 1 Mai, Mureşului, Margaretelor şi Cernei, Ana Ipătescu, Traian Grozăvescu.

În cursul dimineţii de astăzi, oamenii Salprestului au curăţat şi trotuarele, partea pietonală de pe poduri, pasarela Leucuţa, pasarela CFR, pe cele din faţa Primăriei. „Acum se curăţă trotuarul de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, la Tribunal, în zona aceea”, a încheiat directorul Salprest.

Până la această oră Poliţia Rutieră Lugoj nu a înregistrat nicun incident neplăcut. Un singur eveniment s-a petrecut ieri în zona Hanului Ana Lugojeana, când o femeie aflată la volan a pierdut controlul maşinii şi a ieşit în decor. Pagubele au fost minime.