- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Salprest va începe din 26 martie să adune câini de pe străzile Lugojului

Mondial [1]

dsc 0564Primarul Francisc Boldea a declarat că lucrările la noul adăpost de animale sunt aproape de finalizare şi că la sfârşitul lunii martie Salprestul va aduna câinii de pe străzi.

cainePrimarul Francisc Boldea a declarat că lucrările la noul adăpost de animale sunt aproape de finalizare şi că la sfârşitul lunii martie angajaţii Salprest vor începe să adune câinii de pe străzi.

„Până vineri, partea metalică a adăpostului trebuie să fie gata! De luni, turnăm betonul şi facem acoperişul, ca din 26 martie să ne apucăm să adunăm câinii de pe străzi”, a anunţat Boldea.

Edilul şef susţine că în fiecare zi vor fi prinşi cel puţin 25 de maidanezi, care vor fi deparazitaţi şi vacinaţi fără a mai fi eliberaţi. „Noi am prevăzut funcţionarea acestui adăpost pentru perioada aprilie-octombrie, dar suntem pregătiţi să-i ţinem şi peste iarnă dacă e nevoie”, a declara Boldea, care face apel la populaţie să sprijine proiectul.

„Toată lumea se plânge de câinii de pe străzi. Acum e momentul să facem toţi un efort şi să scăpăm de acestă problemă. Sunt 8.000 de case în Lugoj, dacă doar 300 ar dori să adopte un câine, aşa cum am făcut şi eu, atunci nu va mai fi niciunul în adăpost”, a mai adăugat Boldea.

Lugojul ar putea deveni primul oraş din ţară unde toţi câinii comunitari vor fi adunaţi de pe străzi şi vor fi găzduiţi în adăpost. Administraţia locală vrea să evite reapariţia acestora pe străzi prin înfiinţarea Poliţiei animalelor, în cadrul Poliţiei locale, care va avea printre atribuţii şi amendarea celor care aduc şi lasă animale pe străzile Lugojului.

dsc 0564